Čižnárovi prišlo kvôli Kotlebovej strane okolo 160 podaní. Na extrémistické myšlienky bolo treba reagovať už skôr. Kto si to myslí?

    0
    Generálny prokurátor Jaromír Čižnár, (Autor: SITA)

    Informoval o tom mediálny tím Slovenského národného strediska pre ľudské práva s tým, že “v posledných dňoch sme v priamom prenose svedkami návratu ideológie, ktorá je v zásadnom rozpore s hodnotami a princípmi v oblasti ľudských práv a slobôd”.

    Keď v marci 2006 Najvyšší súd SR rozpustil pôvodnú stranu Mariána Kotlebu s názvom Slovenská pospolitosť- Národná strana, “zdalo sa, že náš právny systém sa vie vyrovnať s ambíciami extrémistov v politike,” uvádza tím SNSĽP s tým, že princípy, ideológia a názory Mariána Kotlebu a členov jeho strany Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko sú založené na nenávisti voči Rómom a migrantom bez rozdielu.

    “Podceňovať a tolerovať ľudí, ktorí sa verejne hlásia k odkazu vojnového zločinca Jozefa Tisa, je prejavom neúcty voči obetiam druhej svetovej vojny, osobitne holokaustu,“ upozornil Mesároš. 

    Podľa neho by sa malo systematickejšie bojovať proti extrémizmu a mala by sa mu venovať pozornosť nielen v kritických prípadoch. „Boj s extrémizmom je proces, ktorý si vyžaduje dlhodobý aktívny prístup, na čo upozorňujeme aj my nielen v Správach o dodržiavaní ľudských práv, ale aj v každoročnej Správe o monitoringu médií so špeciálnym zameraním na prejavy rasizmu, xenofóbie a antisemitizmu,“ uviedol Mesároš.

    Tohtoročná Správa o monitoringu médií so špeciálnym zameraním na prejavy rasizmu, xenofóbie a antisemitizmu za rok 2015 je uverejnená na webovej stránke SNSĽP.

    - Reklama -