Cítila sa osamelá a bez podpory, potápajúcu sa loď preto opustila. Bašistová vysvetľuje svoj odchod zo Siete

    0
    Alena Bašistová, poslankyňa NR SR (Autor: SITA)

    Bašistová opustila #Sieť ako posledná poslankyňa NR SR za túto stranu. V parlamente plánuje ostať ako nezávislá poslankyňa.

    “Členská základňa mi nepomohla vypracovať a predložiť jediný zmysluplný návrh k zmenám zákonov, ktoré sú predkladané v parlamente. Ostala som bez pomoci aj napriek tomu, že som predložila niekoľko pozmeňovacích návrhov k zákonom, niektoré z nich boli vo volebnom programe strany,” povedala Bašistová s tým, že jej návrhy sa pozdávali koalícii aj opozícii.

    Tvrdí, že novému predsedovi strany Romanovi Brecelymu sa nepodarilo v #Sieti zvrátiť procesy, ktoré ju potápajú ku dnu. “Opustením strany sa nič nemení na záväzku voči mojim voličom. Tým je hlavne pomoc ľuďom v sociálnej oblasti. Aj kvôli tomu stále podporujem súčasnú vládnu koalíciu,” dodala Bašistová.

    Bývalí poslanci #Siete pôsobia v poslaneckom klube strany Most-Híd (Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Igor Janckulík, Eduard Adamčík a Katarína Cséfalvayová) alebo sa rozhodli založiť novú politickú stranu spolu s odídencami z SaS Jozefom Mihálom a z OĽaNO-NOVA Vierou Dubačovou a Otom Žarnayom.

    - Reklama -