Čistý deň je čistý hnus, sex na rozlúčku nikomu v pléne neprekáža, spustili kollárovci pri odvolávaní Richtera

    0
    Milan Krajniak a Boris Kollár (Autor: TASR)

    „Ak je informačný systém Sociálnej poisťovne v poriadku, potom máte pán minister vo vlastnom rezorte už dávno nespochybniteľné dôkazy o tom, že Čistý deň je v skutočnosti čistý hnus,” vyhlásil Krajniak s odkazom na údajné psychické zdravotné problémy riaditeľa resocializačného zariadenia Čistý deň Petra Tománka.

    Poslanec vládneho Smeru-SD Dušan Muňko ho však v reakcii upozornil, že nikto okrem posudkového lekára nemôže mať prístup k osobnej karte akéhokoľvek pacienta. „To, čo ste povedali, je na žalobu. Je to osobná karta, ani riaditeľ Sociálnej poisťovne, ani len riaditeľ príslušnej pobočky nemôže do tohto systému vstúpiť,” podčiarkol.

    Celkovo je podľa neho politizácia prípadu Čistého dňa a celá diskusia o ňom v parlamente tragédiou. „Je to tragédia hlavne pre všetky deti, ktoré sú v týchto zariadeniach, aj pre rodinných príslušníkov a celú spoločnosť,” doplnil Muňko.

    Predseda Sme rodina Boris Kollár kládol počas svojho vystúpenia v pléne otázky, čo je za tým, že špičky vládneho Smeru-SD tak chránia zariadenie Čistý deň. „Prečo takýmto groteskným spôsobom chránia toto groteskné zariadenie? Za tým musí byť niečo veľké,” domnieva sa. Aj premiér Robert Fico (Smer-SD) podľa neho prišiel do parlamentu a bojoval za Čistý deň.

    Kollár pripustil, že aj on sám bol nechtiac “namočený” do tejto kauzy. Narážal tým na komunikáciu s jednou z klientiek resocializačného zariadenia. Označil sa za neštandardného politika, ale keď sa niečo udeje, nemá problém prísť a veci vysvetliť. „Sex na rozlúčku nikomu v tomto pléne nevadí, ale vadia vám moje sms-ky, vy farizeji,” doplnil.

    Jeho vyjadreniam oponoval poslanec Smeru-SD Marián Kéry, ktorý sa pýtal, kde vo vystúpení sa premiér zastal Čistého dňa. “Ak sa niekoho zastal, tak ministra Richtera a povedal, že dôvody jeho odvolávania sú postavené na vode,” pripomenul.

    Fico vo svojom úvodnom vystúpení vyhlásil, že mimoriadna schôdza venovaná pokusu o odvolanie ministra Richtera pre kauzu Čistý deň je absurdná a opozícia nepredložila jediný relevantný argument. Predkladateľov sa pýtal, či im neprekáža, že sa pod neho podpísal aj Boris Kollár, teda “poslanec nafotený so všetkými mafiánmi, napojený na obchod s drogami” a podľa Fica poslanec, ktorý chcel sex s 15-ročným dievčaťom. “Ak vám toto nevadí, tak je mi to ľúto,” odkázal šéf exekutívy.

    - Reklama -