Čistky v NAKA. Neboli prínosom pre útvar, komentoval Lučanský

    0
    Ilustračná snímka, príslušník NAKA (Autor: TASR)

    Reorganizácia NAKA

    Reorganizácia NAKA má byť dlhodobý proces, ktorý vychádza z presných čísel, rozhovorov a podrobných analýz. “Na základe tohto musíme s poľutovaním konštatovať, že najhoršie z analýz vyšla práve protidrogová jednotka, expozitúra Bratislava,” uviedla polícia na sociálnej sieti.

    Prepustení neboli prínosom

    Príslušníci bratislavskej protidrogovej expozitúry v roku 2018 predložili do trestného konania osem prípadov, pri počte 15 osôb, čo je v porovnaní s ostatnými protidrogovými expozitúrami približne o polovicu menej.

    Na svojej pozícii skončil aj vedúci expozitúry. “Prepustení ľudia neboli prínosom pre špecializovaný útvar, akým je NAKA, kde by mali byť zaradení len najlepší a najefektívnejší policajti,” vysvetlili policajti na sociálnej sieti. Rovnako podľa nich pristupuje NAKA ku všetkým expozitúram.

    Policajný zbor nie je len NAKA

    “Prezident Policajného zboru naň musí pozerať ako na celok, Policajný zbor nie je len NAKA. Keďže dochádza k znižovaniu stavov, budú presunuté tabuľkové miesta na tie útvary, ktoré to potrebujú, čiže v rámci krajských aj okresných riaditeľstiev,” tvrdí polícia.

    Lučanský si myslí, že efektívnejšie je regionálne riadenie ako líniové. Zmenou riadenia zanikne podstatné množstvo vedúcich pracovníkov s riadiacimi príplatkami, z čoho podľa neho vyplynú finančné úspory pre Ministerstvo vnútra SR.

    Reorganizácia a personálne zmeny v NAKA sa týkajú celej agentúry, presné počty uvedie po jej ukončení. Zmeny v NAKA avizoval Milan Lučanský krátko po svojom nástupe do funkcie, keď sa oboznámil s výsledkami analýzy jej činnosti. K zmenám na útvare má dôjsť v blízkej budúcnosti.

     

    - Reklama -