Cirkevní hodnostári ostali mentálne zaseknutí v minulosti, hovorí komentátor. Za čo si katolícka cirkev zlízla kritiku?

    0
    Ján Sokol (Autor: youtube/Alica Bieliková)

    Repu pobúril prípad troch kňazov, ktorí verejne podporili ĽS NS, ale aj to, že ostatná cirkev sa na adresu extrémistov nevyjadrila. „Mlčiaca elita“, ako ich komentátor nazval, podľa neho svojou nečinnosťou dáva „tichý súhlas s politikou hlásiacou sa k odkazu ľudáctva“, píše Marián Repa v denníku Pravda.

    Repa poukazuje na to, že slovenská cirkev sa správa úplne opačne ako Vatikán, ktorý sa snaží svetu otvoriť, „..časť slovenských duchovných šíriacich nenávisť k sexuálnym menšinám a adorujúca pohrobkov Slovenského štátu sa uzatvára do vlastného geta“, píše. Dodáva, že za takýchto okolností je úplne prirodzené, že cirkev s extrémistami, ktorí sa tiež hlásia ku kresťanským hodnotám, má mnoho spoločné. Vrátane hesla Za Boha, za národ!, myslí si Repa.

    Kritizuje aj arcibiskupa Jána Sokola, ktorý sa prezentuje kladným vzťahom k odkazu Slovenského štátu a ktorý v roku 2005 požehnal Mariana Kotlebu, vtedajšieho „Vodcu“ ultranacionalistickej Slovenskej pospolitosti.

    Na základe týchto okolností nie je prekvapujúce, že cirkev neonacizmus verejne neodsúdila, lebo by si tým musela priznať vlastné hriechy z minulosti, uzatvára komentár Repa.  

    Ján Sokol hovorí o Slovenskom štáte. Zdroj: YouTube/Kanál používateľa zdeno2

    - Reklama -