Cirkev má v našej spoločnosti svoje nezastupiteľné miesto, tvrdí poslanec Zelník

    0
    Štefan Zelník. (Autor: SITA)
    Poslanec Zelník tvrdí, že cirkev má v slovenskej spoločnosti nezastupiteľné miesto. Odvoláva sa pritom na počet Slovákov, ktorí sa k nej hlásia. Odpovedá tak na otázku o cirkevných reštitúciách. 
     
    „Cirkev má v našej spoločnosti svoje nezastupiteľné miesto. Okolo 4,5 miliónov Slovákov sa hlási k cirkvi alebo k náboženskej spoločnosti. Preto by mala byť táto téma vecou verejnej diskusie. Ja sa dlhodobo venujem a chcem sa venovať problematike zdravotníctva,“ vysvetlil. 
     
    Ďalšia z otázok sa venuje práve zdravotníctvu. V nej čitateľ takpovediac obviňuje Zelníka, že v SNS vraj riešia problém s nedostatkom lekárov tým, že ich zavolajú zo zahraničia, z krajín, kde ekonomická sila v porovnaní s tou našou je oveľa slabšia. 
     
    „Nikdy som netvrdil, že problém s nedostatkom lekárov vyriešime tým, že ich dovezieme zo zahraničia! Vaša otázka by preto nemala smerovať na mňa!“ bráni sa Zelník na svojom profile na PL. 
     
    Na obranu SNS poslanec Zelník pripomína napríklad vyhlásenia exministra zdravotníctva Ivana Uhliarika, ktorý chcel stiahnuť 300 špecialistov z Ukrajiny, či podobné nápady Rudolfa Zajaca, ktorý svojho času tiež šéfoval rezortu zdravotníctva a vravel, že ak budú lekári ďalej odchádzať, tak ich na Slovensku nahradia ich ukrajinskí kolegovia. 
     
    „Skúste si prečítať článok zo 4. januára 2017, kde opakovane upozorňujem na problémy v zdravotníctve a navrhujem spustiť rezidentský program. Teší ma, že MZ SR plánuje doplniť chýbajúce počty práve spustením rezidentského programu,“ píše Zelník. 
     
    Národniar dodáva, že do spomínaného rezidentského programu sa po novom budú môcť zaradiť v priebehu tohto roka okrem všeobecných lekárov aj ďalšie špecializačné odbory, ako sú detskí psychiatri, odborníci na urgentnú medicínu a anestéziológovia. 
     
    Klásť otázky politikom a čítať ich odpovede môžete v sekcii profily na webe Parlamentných listov.
     
    - Reklama -