Cirkev má na predsedníctvo jasný názor. Slovensko vraj môže EÚ duchovne obohatiť

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    “Konferencia biskupov Slovenska vníma blížiace sa obdobie predsedníctva Slovenskej republiky v Rade Európskej únie ako príležitosť obohatiť Európu slovenskou kultúrou a duchovným dedičstvom. Je to výzva, aby sme svojou prácou, vzájomnými vzťahmi i prístupom k druhým ponúkli dobré svedectvo o našej krajine,” uviedli biskupi. Tí sú podľa vlastných slov ochotní pomáhať vláde SR pri realizácii slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie.

    “Ako veriaci chceme v tomto čase sebe i Európe pripomenúť naše kresťanské korene,” dodali biskupi s tým, že ich zanedbávanie sa v posledných rokoch výrazne prejavilo v demografickej kríze a kríze rodiny. “Sme presvedčení, že podpora rodiny je pre náš kontinent prioritou. Funkčné rodiny s deťmi sú schopné opravdivej solidarity a poskytujú prevenciu pred rizikom extrémizmu a xenofóbie,” dodali.

    Prvého júla Slovensko preberie predsedníctvo v Rade Európskej únie, ktorá reprezentuje členské krajiny. Slovenskí ministri budú predsedať rôznym zloženiam Rady EÚ a naši experti približne 200 pracovným skupinám. Zástupcovia Slovenska budú viesť rokovania o európskej legislatíve a aktuálnych politických otázkach. Ich hlavnou úlohou bude hľadať kompromisy medzi členskými štátmi a rokovať s ostatnými inštitúciami, predovšetkým s Európskou komisiou a Európskym parlamentom.

    - Reklama -