Cirkev ignoruje zločiny proti kresťanským utečencom. Odporcovia masovej imigrácie bijú na poplach

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)
    Člen predstavenstva AfD Paul Hampel tvrdí, že kresťanské charitatívne organizácie ani samotné cirkvi nerobia dosť, aby zabránili útokom proti kresťanom, ktorí sú v azylových centrách v menšine. Nejde pritom vraj iba o katolíkov, ale aj o luteránov. V oficiálnej reakcii Hampel ukazuje prstom na hlavu luteránskej cirkvi Heinricha Bedforda-Strohma aj na kardinála Reinharda Marxa. 
     
    Bol to práve Marx, kto vlani čelil kritike antiimigračných aktivistov a politikov, keď označil návrhy na prísnejšie hraničné kontroly za „hrozivé“ a varoval pred nárastom popularity antiimigračnej AfD. 
     
    Paul Hampel napadol aj tvrdenie viacerých katolíckych duchovných o tom, že „islam patrí do Nemecka“. Podľa politika to nie je pravda. 
     
    „Nie, títo moslimovia nepatria do Nemecka. Násilných žiadateľov o azyl by mali okamžite deportovať. Je to absurdné, keď Bedford-Strohm evidentne chce, aby sa moslimovia viac zapojili do verejnej diskusie, ale mlčí o násilí voči katolíkom. Nečudo, že veriaci sa k jeho cirkvi otáčajú chrbtom,“ napadol Hampel luteránskeho duchovného. 
     
    Hampel tvrdí, že ak by boli duchovní lídri v Nemecku skutočnými ochrancami katolíckej cirkvi a západných hodnôt, tak už by „bili na poplach“ a neboli by ticho o veciach, ako sú útoky na kresťanov v azylových centrách. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
    - Reklama -