Číňania chcú investovať v Tatrách. Po vstupe do finančnej skupiny J&T Finance Group chcú aj podiel v spoločnosti Tatry mountain resorts

    0
    Turisti na chodníku smerom na Štrbské Pleso (Autor: SITA)

    Šéf spoločnosti Tatry mountain resorts Bohuš Hlavatý pre Hospodárske noviny povedal, že sa s predstaviteľmi čínskej spoločnosti CEFC nikdy nestretol, ale „majitelia s nimi komunikujú“. Čínska spoločnosť CEFC zatiaľ nevlastní žiaden podiel v Tatry mountain resorts, ale podľa zákulisných informácií portálu Biztweet.eu rokuje o prevzatí istého majetkového podielu v tejto spoločnosti.

    V hre sú hotely aj lyžiarske strediská

    V prípade, že by sa spoločnosti CEFC podarilo získať podiel v Tatry mountain resort, mohla by sa čínska firma dostať k najatraktívnejším lyžiarskym strediskám na Slovensku. V hre sú strediská v Jasnej, Tatranskej Lomnici aj na Štrbskom plese. Tatry mountain resort prevádzkuje aj akvapark v Liptovskom Mikuláši. Okrem toho má podiel aj v turistických rezortoch v Poľsku a susednej Českej republike. Slávny lyžiarsky areál v Špindlerovom Mlyne majú finančníci z Tatry mountain resorts prenajatý spolu so spoločnosťou Snowhill na 20 rokov.

    Čínski investori chcú viac

    Nákupom podielu v J&T Finance Group sa záujem čínskych finančných žralokov o strednú a východnú Európu ani zďaleka nekončí. Spoločnosť CEFC oznámila, že v Česku preinvestuje 19 miliárd korún, čo je v prepočte viac ako 700 miliónov eur.

    Celý článok o podiele spoločnosti CEFC v J&T Finance Group si môžete prečítať TU

    Celý článok o plánoch čínskej spoločnosti si môžete prečítať TU

    - Reklama -