Čierny sa rovná dobrý, odfarbený beloch sa rovná zlý? Známy komentátor sa poriadne rozohnil nad „čierno-bielym videním sveta slniečkarov“

    0
    Donald J. Trump a Barack Obama (Autor: TASR)

    Doležal následne uviedol, že Obama bol prvý americký prezident, ktorý dostal Nobelovu cenu za mier za farbu pleti a kultivovaný verbálny prejav. „Nadšenie svetovej intelektuálnej kaviarne, že má Amerika čierneho prezidenta, ktorý sa navyše správa nóbl, prekračovalo medze a farebnosť nového vládcu Bieleho domu bolo treba oceniť a odmeniť,“ uviedol. Podľa jeho názoru to bolo bezdôvodné ocenenie, len za symbolickú hodnotu farby.

    „Po skončení jeho mandátu môžeme do histórie zapísať, že tento držiteľ Nobelovej ceny za mier v mierotvornej snahe stiahol americké vojská z Iraku tak úspešne, že sa rozmohol Islamský štát a ponoril Blízky východ do krvavého kúpeľa vojny všetkých proti všetkým,“ skonštatoval Doležal a zameral sa na nového prezidenta Donalda Trumpa.

    Ten sa podľa jeho slov stáva obeťou mediálneho lynču ihneď po nástupe do funkcie – a to hlavne za farbu vlasov a nekultivovaný verbálny prejav. „Zatiaľ čo u Obamu bolo isté, že je čierny, v prípade Trumpových vlasov sa nevie, či ide o odfarbené čierne, zafarbené sivé alebo je to pôvodná farba (čo by však mohlo naznačovať Trumpovu príbuznosť s orangutanom bornejským, lebo nikto iný okrem Trumpa a orangutanov nemá ochlpenie v tomto farebnom tóne),“ napísal ironicky Doležal s tým, že vlasy Trumpovi priniesli rovnako intenzívnu vlnu nenávisti ako Obamovi jeho pleť vlnu obdivu.

    „Niekoľko popredných amerických denníkov vrátane ich komentátorov, ktorí sa považujú za intelektuálnu elitu, je názorovo slniečkarských. Sú teda úplne iracionálne, rozhodujúce sa podľa predsudkov. Čierny sa rovná dobrý. Kultivovaný sa rovná, že má pravdu. Odfarbený beloch sa rovná zlý. Prostoreký sa rovná tomu, že klame. Jasné čierno-biele videnie sveta neomarxistickej ľavice – slniečok,“ poznamenal Doležal. A uzavrel, že Trump bol na základe svojho výzoru a imidžu popravený skôr, než mohol čokoľvek urobiť.

    A práve toto čierno-biele videnie sveta slniečkarov vraj môže spochybňovať jeden z pilierov našej civilizácie, našej kultúry a nášho štýlu života – rešpekt k výsledkom demokratických volieb.

    Pôvodný text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -