Čierne ovce Ficovej partaje. Komentátor si posvietil na bublajúci smerácky hrniec

    0
    Míting strany Smer v Banskej Bystrici. (Autor: PK)

    Sekerák si posvietil na mená, ktoré v minulosti stáli pevne za stranou Smer-SD, no v súčasnosti sa rozhodli verejne prepierať ich vnútrostranícku politiku. „Martvoň, Flašíková-Beňová, Zala, Kolenčíková. Mená, ktoré v nedávnych dňoch rozbúrili hladinu,“ menuje komentátor.

    Jeden z čerstvých kritikov strany je aj Anton Martvoň, ktorý skritizoval tézy pripravené Ľubošom Blahom a nedávno sa pochytil aj s Erikom Tomášom. „Hoci bol Martvoň už skôr politicky odsunutý na okraj, rizikový pre SMER-SD je stále,“ píše komentátor na Martvoňovu adresu.

    Straníckeho rebela Borisa Zalu Sekerák zase prirovnáva k Bohumilovi Hanzelovi, ktorý sa voči strane postavil chrbtom v roku 2004. Ten Smer, ktorého bol spoluzakladateľ, kritizoval pre spôsob financovania.

    Exčlenka Renáta Kolenčíková zase stranu obvinila z korupcie, tá oznámila, že si to len tak nenechá a voči bývalej straníčke podnikne právne kroky. „Jednoducho všetko pekne čisto podľa paragrafov. Veď aj procesy so Slánským a Clementisom boli kedysi v súlade s vtedajšími zákonmi. Na rozdiel od nich však môže Renáta Kolenčíková skončiť iba vo väzbe,“ píše Sekerák.

    Komentátor si na záver „čiernej listiny“ Smeru nechal Moniku Flašíkovú-Beňovú so straníckym členským preukazom číslo dva. „Apeluje na zmenu vnútri partaje. Aj pre svojho (bývalého?) kamaráta Roberta Kaliňáka. Zatiaľ je ešte stále europoslankyňou. Strana jej i Zalovi odkázala, že žijú v Bruseli odtrhnutí od reality. Sledujúc vyjadrenia SMER-u na ich adresu, sú to v jej očiach zjavne novodobí „stroskotanci a samozvanci“, dodáva komentátor na margo europoslankyne.  

    - Reklama -