Chystáte sa na dovolenku? Ak vás postihne teroristický útok, vieme, či vám to poisťovňa zaplatí

    0
    Zatýkanie ľudí podozrivých z príprav teroristických útokov v Berlíne (Autor: SITA)

    Rozhodujúce, či ste, alebo nie ste poistený proti teroristickému útoku v balíčku cestovného poistenia, ktoré uzatvoríte pred odchodom na dovolenku v poisťovni, je, či je daná krajina na zozname rizikových, a teda či lokalitu štátne orgány SR považujú za rizikovú.

    Pre denník Nový Čas sa vyjadrila Helena Kanderková z Allianz-Slovenská poisťovňa, ktorá tvrdí, že ak napríklad cestujete do Sýrie, ktorá je v zozname rizikových krajín, a v súvislosti s teroristickým útokom by sa vám stala poistná udalosť, poisťovňa môže takéto plnenie zamietnuť. V prípade, že si ale v Sýrii zlomíte nohu, keď pôjdete po schodoch, a úraz nevznikne v dôsledku terorizmu, poisťovňa vám udalosť zaplatí.

    Poisťovňa Kooperativa má podobné nastavenie. Podľa slov Silvie Noskovej Illášovej, má klient nárok na plnenie v prípade, že krajina, v ktorej trávil pobyt alebo ňou prechádzal, nebola na zozname rizikových. Nárok na krytie máte tiež iba vtedy, ak ste sa útoku nezúčastnili vedome.

    Milan Janasik z Generali Poisťovne sa vyjadril, že ak je klient v čase pobytu v dôsledku teroristického útoku ohrozený na živote, poisťovňa ho prevezie naspäť domov alebo do nezasiahnutej oblasti. Podľa slov Beáty Dupaľovej Ksenzsighovej z Union poisťovne vám v prípade, že ste sa na útoku nezúčastnili vedome, poisťovňa hradí ošetrenie, pobyt v nemocnici či prevoz domov.


     

    - Reklama -