Chystajú sa zásadné zmeny vo verejnom obstarávaní

    0
    Miroslav Hlivák (Autor: TASR)

    Zmenu zavádza ÚVO na základe zákona o verejnom obstarávaní. “Do dňa 18. 10. 2018 má úrad povinnosť zaviesť plnú elektronizáciu procesov verejného obstarávania pre nadlimitné a podlimitné postupy zadávania zákaziek,” priblížil Hlivák. Modernizovaná a rozšírená verzia systému elektronického verejného obstarávanie (EVO) bude podľa neho zavedená na jeseň.

    Úrad však upozorňuje, že po spustení modernizovaného systému EVO nebude možné v súčasnej verzii EVO vytvárať nové zákazky. Všetky ostatné funkcionality budú podľa ÚVO plne dostupné, aby mohli byť zákazky, vytvorené pred spustením modernizovaného systému, korektne dokončené. “Úrad v tejto súvislosti vydáva odporúčanie, aby dotknuté subjekty v prípade, že nie sú viazané termínmi, prípadne zmluvnými záväzkami, uprednostnili pre realizáciu verejného obstarávania modernizovaný systém EVO, ktorý bude dostupný najneskôr od 18. 10. 2018,” podotkol predseda ÚVO.ň

    Modernizovaný systém podľa Hliváka už prešiel interným testovaním a od 11. augusta sa do testovania zapoja aj externé subjekty. Následne sa úrad zameria na školenie subjektov vstupujúcich do procesov verejného obstarávania a pripraví pre ne užívateľské príručky.

    Hlivák zároveň ocenil komunikáciu so združeniami ZMOS a SK8. Informačnú kampaň smerom k starostom, primátorom a samosprávnym krajom chce ÚVO zintenzívňovať. “Predstavíme konkrétne aktivity s cieľom zvýšiť informovanosť verejnosti, no v prvom rade všetkých zainteresovaných subjektov o technickom prechode súčasnej verzie EVO na modernizovaný a rozšírený systém EVO,” uzavrel predseda ÚVO.

    - Reklama -