Chýba mi Dzurinda a Mikloš, priznal Fico. Sulíkovi, Matovičovi a Kollárovi nič nedaroval

    0
    Robert Fico a Igor Matovič. Foto: TASR

    V SaS, OĽaNO a Sme rodina nevidí alternatívu voči svojej vláde a v sále na nich opäť útočil. “Akú alternatívu nám ponúkate? Nedemokratickú SaS, stranu OĽaNO, všetci sa vopchajú do malého výťahu, štyria sú v ňom, na jej čele stojí uznaný daňový podvodník. Tretia strana, na čele ktorej stojí človek podozrivý z obchodovania s drogami, zo styku s mafiánmi a je podozrivý pokiaľ ide o vzťahy k maloletým dievčatám. Toto tu máme ako alternatívu tomu, čo tu dnes je,” hovoril Fico.

    SaS je podľa Fica strana, ktorá má blízko ku kradnutiu, k odpočúvaniu, k zneužívaniu moci, k foteniu lístkov v tajnej voľbe. “K nedemokratickým metódam, ktoré moja strana nikdy nepoužívala,” vyhlásil Fico. V tejto súvislosti pripomenul napríklad fotenie hlasovacích lístkov pri voľbe generálneho prokurátora, odpočúvanie novinárov a sekretárok bývalým ministrom obrany Ľubomírom Galkom (SaS) či to, ako Richard Sulík (SaS) na čele parlamentu obmedzoval časový priestor pre vystúpenie opozície, v ktorej bol vtedy aj Smer-SD. Fico sa tiež pýta SaS, kde bola, keď za Radičovej vlády boli kauzy ako platinové sitká či prenájom daňového úradu v Košiciach. “Boli ste ticho,” odkázal poslancom SaS s tým, že ich nepočul ani pri kauze Osrblie.

    Matoviča označil za úradne uznaného daňového podvodníka, ktorý na daňové podvody zneužil svoju matku. Matovič sa pri Ficovom vystúpení postavil pred neho, čo premiér komentoval. “Nemáme krajšieho daňového podvodníka ako tento pán v rifliach. Postavili ste sa predo mňa mysliac si, že tu odpadnem. Ja sa vás nebojím pán Matovič, ja vám to budem hovoriť do očí od rána do večera,” povedal Fico, ktorý skritizoval aj Veroniku Remišovú. Podľa Fica je to herečka, ktorej neprekáža, že na čele hnutia OĽaNO je daňový podvodník.

    Keď Fico prešiel k Borisovi Kollárovi, Matovič si sadol na miesto. Pri Kollárovi premiér zopakoval, že ide o človeka podozrivého z obchodovania s drogami a pre kontakty s mafiou. “Normálny muž nemôže mať vzťah k 13-ročným dievčatám. Nechápem, ako môžete akceptovať, že je predsedom výboru,” obrátil sa na poslancov premiér. 

    Smer-SD sa podľa Ficových slov na rozdiel od opozičných strán nikdy nespreneveril demokratickým pravidlám hry. “Vždy sme išli do férovej demokratickej súťaže a pôjdeme do nej aj pri ďalších voľbách,” vyhlásil Fico. Smer-SD podľa jeho slov platí daň za dlhovekosť, ale svoj mandát získal legitímne v demokratických voľbách. Opozícii odkazuje, že ak chce spravovať krajinu podľa svojich predstáv, nech vyhrá voľby a zostaví vládu.

    Fico si za svoje vystúpenie vyslúžil vlnu kritiky od opozície. Medzi inými bránila svoju stranu aj Natália Blahová z SaS. “Toto je bezprávna krajina, neexistuje tu spravodlivosť a vymožiteľnosť práva. Šikanujete a deštruujete túto krajinu. Choďte do zabudnutia, najlepšie všetci a hneď,” odkázala vládnej koalícii na čele s Ficom.

    - Reklama -