Chuť útočiť u pravicových radikálov rastie, varuje nemecká polícia. Hlavne na utečencov

    0
    Ilustračné foto: vlajka Nemecka a vlajka EÚ (Autor: SITA)

    „Počet trestných činov s krajne pravicovým pozadím v Nemecku vlani v porovnaní s rokom 2014 vzrástol takmer o tretinu. Bezpečnostné zložky v krajine v minulom roku zaregistrovali spolu 13 846 trestných činov s krajne pravicovou motiváciou. … Väčšina tých, ktoré boli násilné, mala xenofóbny podtext,“ píše ČTK s odvolaním sa na agentúru DPA.

    Vo všeobecnej rovine sa dá povedať, že v ostatnom čase vzrástla ochota pravicových radikálov páchať násilnosti. V roku 2015 bolo pri útokoch zranených 691 ľudí. O rok skôr to bolo „len“ 431 osôb. Predovšetkým nemecká ľavica podotýka, že je to veľmi nebezpečný trend, ktorý je v skutočnosti ešte výraznejší, ako tvrdia úrady. „Podľa mojich skúseností sa čísla po dodatočných hláseniach spolkovej a krajinskej polície zdvojnásobia,“ upozornila poslankyňa opozičnej Die Linke Petra Pauová.

    Celú správu si môžete prečítať TU

    Spolkový kriminálny úrad (BKA) upozornil, že v minulom roku narástol počet útokov na zariadenia pre utečencov. Zatiaľ čo v roku 2015 došlo k viac ako 900 podobným trestným činom, v roku 2014 to bolo len necelých 200.

    - Reklama -