Chmelár odpovedá Harabinovi: Nedôstojnými táraninami sa zbytočne zhadzuje. Osvojuje si rétoriku extrémistických skupín

    0
    Eduard Chmelár, politický analytik (Autor: Archív Eduarda Chmelára)
    Odpoveď Eduarda Chmelára na vyjadrenia Štefana Harabina z článku PL uverejňujeme v neskrátenom znení:
     
    Nemyslím si, že by som mal venovať väčšiu pozornosť osobným útokom a paranoidným predstavám, že presadzujem likvidáciu slovenského národa a po nociach sa snažím s pomocou zahraničných mimovládok vymeniť „kresťanské európske obyvateľstvo za migrantsko-moslimské“. Pán Harabin sa takýmito nedôstojnými táraninami zbytočne zhadzuje a analýza jeho prejavov už patrí do rúk iného odborníka ako politológa.

    Je to tragikomické

    Je však tragikomické, že ma označuje za „produkt zahraničných mimovládok“ – tých mimovládok, ktoré mi nevedia prísť na meno a označujú ma za ruského špióna. Priznám sa, že je to dosť únavné bojovať na toľkých frontoch a byť aj Sorosovým, aj Putinovým agentom, len mi vŕta v hlave, prečo to nevedia doceniť a nepošlú mi na prezidentskú kampaň minimálne toľko dolárov, rubľov a petrošekelov, ako majú moji protikandidáti…
     
    Žarty nabok, lebo doba je vážna. Keby boli výroky Štefana Harabina na moju adresu výplodom nejakej chorej mysle, nestoja mi za reakciu. Ale ja musím opätovne zdôrazniť, že ide o sudcu Najvyššieho súdu Slovenskej republiky, ktorého povinnosťou je brániť spravodlivosť, ústavnosť a demokraciu v tomto štáte. A namiesto toho, aby zdokumentovaný nárast extrémistických trestných činov potvrdený tak Úradom špeciálnej prokuratúry SR, ako aj Národnou kriminálnou agentúrou dôsledne odsúdil, zľahčuje ho, obchádza fakty, vedome zavádza, že robím závery na základe „jednej pouličnej bitky“ (keďže ich robím na základe oficiálnych štatistík) a klame, že „kriminalizujem Slovákov“, pretože poukazujem len na usvedčených vrahov, ktorých by mal on ako prominentný sudca odsudzovať ešte dôraznejšie ako ja.
     
    Pán Harabin má povesť šikovného sudcu, ale ak jeho právna erudícia nie je v súlade s morálnymi princípmi, je to dôvod na obrovské znepokojenie, lebo práve týmto spôsobom sa podkopávajú základné piliere demokracie.

    Šokuje ma, že si osvojuje rétoriku extrémistických skupín

    Mňa ako občana tejto republiky šokuje, že sudca Najvyššieho súdu SR si osvojuje rétoriku a argumentáciu extrémistických skupín, šokuje ma, že moji protikandidáti, politické strany, mimovládne organizácie i médiá tentoraz mlčia a nemajú odvahu o demokratických hodnotách nielen rozprávať, ale sa za ne aj otvorene postaviť.
     
    Namiesto absurdných útokov na moju osobu by som očakával, že Štefan Harabin sa za svoje nemiestne poznámky ospravedlní, že je mu bližší jeho kredit sudcu ako lovenie voličských hlasov v mútnych vodách krajnej pravice. Jeho nezmyselná otázka, prečo neorganizujem demonštrácie proti teroristickým útokom spáchaným migrantmi v západnej Európe, pričom sme diskutovali o našich domácich záležitostiach, jednoznačne dokazuje, že mu ide o odvádzanie pozornosti od skutočných problémov, ktoré Slovensko sužujú.
     
    Aj preto neustále zdôrazňujem, že som jediný ľavicový kandidát v zápase o funkciu prezidenta SR, lebo kým upadá školstvo a zdravotníctvo, krachuje poľnohospodárstvo, bujnie korupcia, rastú ceny potravín a zhoršujú sa následky obchodnej vojny medzi USA a EÚ, ktoré čo nevidieť pocítime všetci – tí, ktorí tieto problémy nevedia alebo nechcú riešiť, upriamujú našu pozornosť na migrantov, potraty, LGBT komunitu a bičujú vášne tak, aby prehlušili skutočnú katastrofu, ktorá sa na nás valí a strhli moc na svoju stranu skôr, ako ich táto vlna zmetie. Toto nie je moja cesta.
     
    Vyzývam svojich protikandidátov, ktorí používajú vášne, lži a osobné útoky ako svoju pracovnú metódu, aby sa upokojili a vrátili sa k reálnym riešeniam, ako pomôcť Slovensku, na ktorom im podľa ich slov tak veľmi záleží.
     
    Autor: Eduard Chmelár
     
    - Reklama -