Chcú otvorenú krajinu. Progresívne Slovensko zbiera podpisy

    0
    Zakladeteľ iniciatívy Progresívne Slovensko Ivan Štefunko (Autor: TASR)

    “Zber podpisov prebieha výhradne cez našu vlastnú sieť dobrovoľníkov, ktorí podpisy zbierajú vo svojich komunitách. V lete plánujeme aj menšiu letnú tour. Členovia Progresívneho Slovenska sa budú zúčastňovať aktivít po celom Slovensku a v rámci toho bude prebiehať aj zber podpisov,” uviedol pre TASR Martin Dubéci s tým, že presný termín podania žiadosti o registráciu ešte nemajú stanovený.

    Pre hnutie, a nie stranu, sa rozhodli progresívci podľa Michala Trubana preto, že nechcú byť len ďalšou stranou, ktorá sa prišla usadiť v politike. “Chceme byť hnutím, ktoré zmení túto krajinu k lepšiemu. Chceme modernú krajinu, ktorá je otvorená, solidárna, na ktorú vieme byť hrdí. Chceme krajinu, ktorá má nádej,” povedal.

    Zber podpisov chcú podľa Trubana využiť na čo najširšie oslovenie a mobilizáciu ľudí. “Naším cieľom nie je len vyzbierať 10.000 podpisov potrebných na registráciu hnutia. Chceme viac. Aj túto akciu chceme využiť na budovanie a spájanie aktívnych ľudí, ktorí chcú pohnúť Slovensko vpred,” vysvetlil Truban.

    - Reklama -