Chcete vedieť, prečo sa Fico bojí Chmelára? Čítajte, čo si myslí Milan Krajniak

    0
    Politológ, pedagóg, historik a bývalý rektor Akadémie Médií Eduard Chmelár (Autor: SITA)

    Chmelárov SEN sa pomaly rozplýva. Podľa komentára Milana Krajniaka, ktorý sa objavil na portáli Konzervatívnyvýber.sk, predstavujú Chmelárove umiernené názory stredný prúd medzi slovenskými ľavicovými liberálmi. Podľa Krajniaka by mohol Chmelár zohrať úlohu „slovenského Papá Eda“ alebo by sa mohol stavať do roly partnera Angely Merkelovej, ktorá sa zapáčila niektorým médiám svojím ústretovým prístupom k utečeneckej kríze.

    „Hoci je Chmelár, ako politik naivný, na rozdiel od Smeru za ním nestoja žiadni oligarchovia, ani žiadne finančné skupiny,“ píše zakladateľ portálu Poslednýkrižiak.sk Krajniak vo svojom komentári. Aj to je podľa neho dôvod, prečo mohlo hnutie SEN pritiahnuť časť ľavicových voličov na svoju stranu a tým oslabiť zisk vládneho Smeru, ktorý v budúcoročných parlamentných voľbách podľa prieskumov s najväčšou pravdepodobnosťou znova zvíťazí.

    Smer pred voľbami eliminuje riziká

    To, že by niektorá zo strán mohla ohroziť volebné výsledky Smeru, nechce vedenie strany dopustiť, a preto sa podľa Krajniaka snaží „nezaregistrovaním strany SEN eliminovať všetky potenciálne riziká“. Krajniak takýto postup vládnej strany porovnáva s totalitnými praktikami sovietskeho vodcu Josifa Stalina. Jediný rozdiel je podľa neho v tom, že Ficova vláda to robí v „rukavičkách“.

    - Reklama -