Chceme kompromis a toto požadujeme. Zástupcovia herní sú ochotní ustúpiť, avšak…

    0
    Majitelia herní sa chcú s bratislavským magistrátom dohodnúť na kompromisnom riešení (Autor: mr)

    Hoci majú hlavu v smútku, vedia si predstaviť kompromis. Prevádzkovatelia herní tvrdia, že ak na najbližšom bratislavskom mestskom zastupiteľstve prejde navrhovaný úplný zákaz hazardu na území mesta, podniknú patričné právne kroky.

    Pred dvomi rokmi začali aktivisti s iniciatívou Zastavme hazard, na ktorú mestskí poslanci reagovali v  zásade kladne. Majiteľom a prevádzkovateľom herní to tak skomplikovalo každodenné živobytie.

    „Podľa novely zákona, ktorá hazard výrazne zregulovala, sa už môže samospráva rozhodnúť, v ktorých budovách umožní prevádzkovať hazardné hry. Navyše tým, že presúva hazardné hry do herní a zvyšuje minimálny počet hracích zariadení pripadajúcich na jednu herňu zo súčasných päť na 12 kusov, by mali automaty zmiznúť z krčiem,“ spomína vo svojom článku portál Bratislavské noviny.

    Mesto by tak ročne prišlo až o 3,2 milióna zo svojho rozpočtu.

    Na dnešnej tlačovej konferencii prezentovala Asociácia zábavy a hier (AZAH) výsledky prieskumu, ktorý dala vypracovať práve na predmetnú tému zákazu hazardu v hlavnom meste. Prieskum bol realizovaný agentúrou Polis Slovakia na vzorke 1 200 respondentov rôznych sociálnych, ako aj vekových skupín.

    „Prevádzkovatelia v prípade prijatia všeobecne záväzného nariadenia o úplnom zákaze hazardných hier v Bratislave podniknú právne kroky a zároveň vyzývajú primátora Iva Nesrovnala, aby prevzal osobnú hmotnú zodpovednosť za prípadné škody, ktoré mestu môžu vzniknúť. Ak by však prešla regulácia, že by mohli byť herne a kasína prevádzkované v hoteloch a nákupných centrách, bol by to pre asociáciu priechodný kompromis,“ spomínajú Bratislavské noviny.

    - Reklama -