Chceli ho ovplyvniť? Ftáčnik prišiel s tvrdým obvinením. Vraví, že keď bol primátorom, ľudia blízki Smeru sa uňho snažili lobovať za Bašternákovu stavbu

    0
    Milan Ftáčnik (Autor: TASR)

    Čoskoro 61-ročný Ftáčnik sa vrátil o niekoľko rokov dozadu, konkrétne do obdobia, keď bol bratislavským primátorom (2010 – 14).

    Práve v onom „primátorskom“ období, ako vraví, prišli za ním ľudia blízki strane Smer a dôvodom ich návštevy malo byť vybavenie kladného postoja mesta smerom k investícii spomenutého „nášho človeka“ Bašternáka. Investícia sa mala realizovať na Vajnorskej ulici. 

    „Prišli za mnou ľudia, ktorí hovorili – ale to by ste mali povoliť, lebo to je Bašternák,“ uviedol Ftáčnik v rozhovore reportérom Denníka N.

    Vtedajší primátor a možný budúci župan bol však údajne proti. Dôvodom mal byť aj fakt, že investícia príliš nesedela do konkrétneho územného plánu, ako aj rozvoja danej lokality. 

    Na iný podobný prípad lobingu ľudí zo Smeru si už Ftáčnik nespomína.

    Pokiaľ ide o nadchádzajúce župné voľby, Ftáčnik v nich kandiduje ako nezávislý poslanec, pričom verejnú podporu od najpopulárnejšej slovenskej strany Smer nedostane.

    „V roku 2010 som sa dohodol so Smerom na finančnej podpore a dohodli sme sa, že na úrad nastúpi aj nominant Smeru Viktor Stromček. Bol to výsledok politickej dohody, že za podporu budú mať možnosť ovplyvniť toto personálne obsadenie. V roku 2014 bola podpora Smeru už formálna, bez peňazí a personálnych dohôd. Tieto voľby som si povedal, že mám už dosť rokov, aby som to skúsil sám,“ vysvetlil politik na margo prepojenia Ftáčnik – Smer. 

    - Reklama -