Chce Kiska mocenský prevrat? Kollár mal kontakty s mafiou. Je tragický vtip, že s ním rokuje, spustil Fico. Odchod Kaliňáka nevylúčil

    0
    Boris Kollár a Robert Fico (Autor: TASR)

    „Dnes sa začína v prezidentskom paláci scenár, ktorý má jednoznačne za cieľ zmeniť mocenské pomery v štáte a znegovať výsledky regulárnych parlamentných volieb. Hlava štátu sa touto iniciatívou prepožičala na opozičnú hru, ktorej výsledkom nemá byť stabilita tohto štátu, ale naopak chaos a predčasné voľby,“ skritizoval konanie prezidenta Fico, pričom zopakoval, že prioritou má byť vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice.

    Chce Kiska mocenský prevrat?

    Fico sa zároveň pýta, ako môžu pomôcť predčasné voľby vyšetrovaniu a ako môže prispievať k dôvere prezident, ak na svoje stretnutie pozval len opozíciu. „Akým spôsobom môže opozícia, ktorá ma menšinu v parlamente, obnovovať dôveru v štát? Chcem odkázať prezidentovi, aby rešpektoval voľby a ich výsledok,“ dodal premiér.

    „Hazardné politické hry, ktoré Kiska spúšťa, nevedú k upokojeniu vnútropolitickej situácie. Sú mimo ústavného rámca a ich scenár sa nepísal na Slovensku. Alebo naozaj pán prezident chce, aby v tejto krajine došlo k mocenskému prevratu bez rešpektovania demokratických pravidiel a aby tu vládli ľudia, ako je Matovič, Galko alebo Kollár?“ spýtal sa predseda vlády.

    Fico: Kollár mal kontakty s mafiou

    Podľa premiéra je zlý vtip, že sa prezident stretne ako s prvou opozičnou stranou Borisa Kollára Sme rodina. „Je to tragický vtip, že Kiska začína rokovanie so stranou, ktorú založil mafián. Predseda strany Sme rodina Boris Kollár mal evidentné kontakty s mafiou. Potvrdili to kópie dokumentov zaslaných do jednej z redakcií denníkov, ktorých pravosť overoval NBÚ a ktorý povedal, že tieto doklady sú autentické,“ uviedol Fico.

    „Dokonca bol Kollár označovaný ako poskok zavraždeného mafiána Petra Steinhübela, prezývaného Žaluď. V týchto dokumentoch sa hovorilo o podozreniach z nelegálnych aktivít dnes už nebohých silných mužov bratislavského podsvetia – Romana Deáka a Petra Steinhübela. Išlo o obchody s pašovaným tovarom. Fotky z dovolenky na Kube z roku 2006, kde je Boris Kollár so šéfom mafiánskej skupiny Piťovcov Jurajom Ondrejčákom, boli publikované vo všetkých médiách, ale pozornosti prezidentského paláca zjavne unikli,“ povedal Fico s tým, že samotný Ondrejčák bol odsúdený na 16 rokov väzenia.

    Premiér Fico pripomína, že Kollár bol svedkom útoku aj na novinára. „Redaktor Pavol Jacz potvrdil, že sa ako investigatívny novinár venoval aktivitám slovenskej mafie. Po tom, čo ho napadol Kollárov dobrý kamarát Peter Steinhübel a zbil ho, Kollár svedčil na súde proti tomuto novinárovi,“ dodal.

    Fico na záver zhrnul, že na základe týchto faktov nechápe, s kým a ako chce prezident obnovovať dôveru v tento štát. Predseda vlády zároveň nevylúčil, že bude odvolaný minister vnútra Robert Kaliňák. „Strana Most-Híd niečo povedala a niečo chce. Ja predpokladám, že v pondelok bude najskôr bilaterálne rokovanie medzi mnou a pánom Bugárom a potom sa určite stretne koaličná rada. Budeme ponúkať také riešenia, aby Most-Híd mohol pokračovať vo vláde. Ja vnímam realitu a som pripravený o veciach hovoriť,“ uzavrel Robert Fico, ktorý však neodpovedal na otázku, kedy sa vysťahuje z Bonaparte.

    - Reklama -