Čestná stráž dostane nové rovnošaty. Stáť by mali viac ako 60- tisíc eur

    0
    Na snímke členovia Čestnej stráže (Autor: TASR)

    Má ísť o historické rovnošaty, ktorých strih vychádza z dobového strihu z obdobia r. 1848. „Tento typ historickej uniformy je určený na použitie pri slávnostných príležitostiach, pri vítaní významných návštev a na prezentáciu OS SR pri štátnych sviatkoch,” informuje rezort obrany.

    Kupuje 25 párov čiernych kožených čižiem k historickej rovnošate (mierenka), 25 kusov kabátu spodného dolománu historickej rovnošaty, 40 kusov kabátu vrchného mentieky, 25 kusov klobúkov s perom, 83 kusov košieľ s náprsenkou, 41 kusov vrchných pásov – opaskov.

    Dodávateľa vybrali rokovacím konaním bez zverejnenia. V hre bola jedna ponuka. Rezort vo vestníku píše, že tovar, ktorý je predmetom zákazky, môže z dôvodov vyplývajúcich z výhradných práv dodať len určitý hospodársky subjekt. Tým je Helena Jurikovičová Persona a Ľubica Jarjabková na základe zapísaného inovovaného dizajnu Historická uniforma pre Čestnú stráž MO SR inovácia číslo 28431 na Úrade priemyselného vlastníctva SR dňa 12. 9. 2017.

    „Na základe predloženého vyhlásenia Ľubice Jarjabkovej ako spoluprihlasovateľa, majiteľa a pôvodcu dizajnu, že súhlasí, aby výrobu súčiastok zabezpečila Helena Jurikovičová Persona, bola tá vyzvaná na priame rokovacie konanie a predloženie cenovej ponuky,” uviedlo ministerstvo.

    - Reklama -