Cesta k revolúcii je dlhá a náročná. Severná Kórea pripravuje svojich obyvateľov na hladomor

    0

    Severná Kórea v pondelok inštruovala svojich občanov, aby sa sa pripravili na hladomor a možné ekonomické ťažkosti, ktoré krajinu v budúcnosti postihnú. Miestne noviny situáciu komentovali slovami, že „cesta k revolúcii je dlhá a náročná“.

    Článok publikovali štátne noviny Rodong Sinmun len mesiac po tom, ako boli na krajinu uvalené sankcie. Severná Kórea v posledných mesiacoch totiž intenzívne testovala svoje jadrové hlavice a demonštrovala tak svetu vojenskú silu, ktorou disponuje.

    Noviny okrem iného píšu, že problémy, s ktorými sa v blízkej budúcnosti bude musieť KĽDR porátať, budú pre krajinu len ďalšou ťažkou skúškou. Narážajú tak na hladomor, ktorý v krajine vypukol v 90. rokoch a zabil okolo 3 milióny ľudí. „Možno sa budeme musieť vydať na ťažký pochod, počas ktorého budeme opäť musieť jesť len korene rastlín,“ píšu propagandistické noviny.

    Denník tiež občanov vyzval, aby sa pridali k 70-dňovej kampani na podporu vodcu Kima Čong-una. V rámci tejto kampane má každý obyvateľ Pchjongjangu darovať štátu kilogram ryže. KĽDR nedávno poprosila o pol milióna ton potravín a humanitárnu pomoc. Dostala však len 17 600 ton jedla. O situácii v KĽDR informoval Time.

    - Reklama -