Česká herečka Veronika Žilková už vraj chcela o sexualite utečencov mlčať. Nakoniec to dopadlo takto

    0
    Veronika Žilková (Autor: anobudelip.cz)

    Žilková zaujala pred niekoľkými týždňami rozhovorom pre ParlamentnéListy.sk, v ktorom uviedla, že sa síce nebude zastávať sexuálneho násilia migrantov, ale podľa nej to museli Nemci čakať. „Európska ženská móda je veľmi provokatívna. V táboroch sú mesiace zavretí muži v produktívnom veku nielen na prácu, ale aj na všetko ostatné. Prichádzajú z krajín, kde ženy nechodia v obtiahnutých džínsach. Sexuálny pud – príroda – potom môže prevziať vládu nad predstavou mierumilovnej integrácie,“ povedala vtedy a okrem mnohých reakcií sa dočkala aj žaloby pre fanatický multikulturalizmus.

    „Možno moje slová niekto bral ako vyhlásenie herečky, ale to nebola reakcia herečky. Ani manželky ministra obrany. Sú to slová niekoho, kto sa celoživotne zaoberá sociologicko-psychologickými pochodmi. Je pre mňa bežné analyzovať vzťahy a podnety na konanie ľudí, napokon, to je podstata herectva. Je to moje celoživotné štúdium a determinácia,“ uviedla teraz pre časopis Týden. A znova zopakovala, že za sexuálnou agresiou je pud, nie náboženstvo alebo čokoľvek iné. Zároveň dodala, že ju teší, že svojimi výrokmi rozpútala diskusiu.

    „A keď to niekto číta tak, že veci zľahčujem, potom vás uisťujem, že je to naopak. Na rozdiel od pudov sa agresia dá potrestať a môžeme dúfať, že ju môžeme napraviť alebo utlmiť. Preto existujú nápravné ústavy. Keby som nešla na DAMU, pravdepodobne by som dnes pracovala vo väzenstve. Na to som sa chystala,“ podotkla.

    Pozastavila sa tiež nad prístupom Nemecka k migrantom. „Do Vianoc existovala v Nemecku veľká móda starať sa o utečencov. Kdekto si chcel vziať nejakého domov, chodili na stanicu, mávali, nosili im vodu, jedlo a oblečenie. A teraz, po Vianociach, zmenili postoj a návštevu vyhadzujú,“ hovorí a domnieva sa, že asi nešlo o úprimnú lásku.

    „Tým, že na mňa podala žalobu Organizace proti multikulturnímu fanatismu, sa ukázalo, že vôbec najviac niektorých rozčúlilo, že som navrhovala zavedenie multikultúry ako samostatného predmetu,“ uviedla. Podľa nej znamená multikultúrna výchova ako samostatný predmet zásadnú vec. „Aj keď tu budeme mať stovky betónových hraníc, pôjdeme na dovolenku inam, stretnete tam migrantov. Sporné a konfliktné situácie treba na základe vzdelania predvídať. Samostatným predmetom by mala byť aj branná výchova. Bezpečná škola je predsa niečo zásadné. Deti nevedia, ako sa majú správať pri povodniach, v prípade napadnutia školy teroristami, ako sa majú správať v metre pri napadnutí extrémistami, keď sa niečo stane…“ oznámila s tým, že Európa sa mení, a preto sa tomu musí prispôsobiť vzdelanie. Na záver dodala, že ak sa Európa nezaktivizuje, môže nastať pád európskej ríše.

    - Reklama -