Ceny ropy sú nízke, tak čo s nimi? Tento nápad z Bruselu vás zdvihne zo stoličky

    0
    Budova Ministerstva financií Slovenskej republiky (Autor: SITA)

    Pôvodne išlo o návrh nemeckého financmajstra Wolfganga Schäubleho. Teraz nápad oprášil, ale zároveň pozdvihol na európsku úroveň eurokomisár Valdis Dombrovskis, ktorý to zdôvodňuje nízkymi cenami, informuje portál aktuálne.sk.

    Takú daň nechceme, odkazuje Babiš

    Ako sa však v takejto situácii zachová Slovensko, ktoré napríklad ostro vystupuje proti povinnému prerozdeleniu utečeneckých kvót? Naša krajina ešte nie je v tejto otázke rozhodnutá. Ale v prípade zdanenia benzínu je ministerstvo pripravené hľadať riešenia.

    „Nemecký návrh na vytvorenie celoeurópskej dane z pohonných látok bol zatiaľ predložený len verbálne bez potrebných detailov na neformálnych raňajkách ministrov financií EÚ. V prípade, že Nemecko predloží písomný návrh k vytvoreniu celoeurópskej dane z pohonných látok (minerálnych olejov), MF SR sa bude touto problematikou zaoberať,“ uviedol pre portál rezort financií.

    No kým Slovensko je ochotné sa týmto zaoberať, Česko je nekompromisné. Minister financií Andrej Babiš totiž o tom nechce ani počuť. S nápadom otvorene nesúhlasil. „Návrh je neprijateľný. My takúto daň nechceme,“ povedal.

    - Reklama -