Cenová vyhláška o elektrine bude zverejnená v najbližších hodinách, ohlásil Fico víťazoslávne

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    “V tomto okamihu končí špeciálne zasadnutie komisie, ktorá odobruje vyhlášku o cenovej regulácii, pokiaľ ide o cenu elektrickej energie. Táto vyhláška bude zverejnená v Zbierke zákonov SR v najbližších hodinách, vracia všetko do roku 2016. Žiadne ističe, nič nebude ovplyvňovať cenu elektrickej energie, pretože aj cena elektrickej energie klesá,” priblížil predseda vlády.

    V otázke cien za vodu, teda tzv. vodného metodický pokyn vo vzťahu k vodárenským spoločnostiam bol podľa jeho slov vydaný už dávno. “Boli sme svedkami zlého zaraďovania odberateľov vody do jednotlivých kategórií, ale po dohode pripravuje regulačný úrad aj v tejto oblasti vyhlášku, ktorá bude spracovaná a zverejnená v najbližších dňoch,” oznámil premiér.

    Výber nového predsedu Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) bude podľa Fica “nie jednoduchý”, pretože zákon o regulácii kladie na kandidáta na predsedu regulačného úradu “mimoriadne prísne” kvalifikačné predpoklady. “Ak takéhoto kandidáta budeme mať, okamžite ho navrhneme prezidentovi SR, pretože ten vymenúva a odvoláva predsedu regulačného úradu. Do tej doby – pokiaľ nebude vymenovaný nový predseda regulačného úradu, bude práva, povinnosti štatutárneho orgánu ÚRSO vykonávať podpredseda úradu,” doplnil premiér. 

    Pri otázke oddelenia postu predsedu ÚRSO a postu predsedu Regulačnej rady ÚRSO si premiér vie predstaviť posilnenie právomocí podpredsedu ÚRSO, napríklad potrebou kontrasignácie (podpisovania) regulačných rozhodnutí nielen predsedom, ale aj podpredsedom ÚRSO.

    - Reklama -