Čelíme veľkej prívalovej liberálnej vlne, upozornil Hlina. Do stávky dal funkciu

    0
    Líder KDH Alojz Hlina (Autor: Dominik Foldes)

    “Čelíme veľkej prívalovej liberálnej vlne a na to, aby sme to vyvážili, Slovensko nevyhnutne potrebuje konzervatívnu kresťansko-demokratickú silu, a to je Kresťanskodemokratické hnutie. Aj toto nás oprávňuje na to, aby išlo do volieb samostatne. KDH má na to, aby mohlo ísť samostatne,” povedal Hlina.

    Presnú stratégiu, s akou pôjde KDH do parlamentných volieb, hnutie prezradiť nechce. “Chybou stratégie často býva, keď je prezradená,” poznamenal Hlina. Dôležitým prvkom však podľa neho bude kandidačná listina.

    KDH má pritom ambíciu zostaviť rovnako “excelentnú” kandidačnú listinu ako do nedávnych volieb do europarlamentu. Hnutie chce pri zostavovaní kandidačnej listiny zapájať aj starostov, primátorov a regionálnych politikov.

    Etablovaní by mali byť nielen členovia KDH, ale aj sympatizanti hnutia. Listinu by mala schvaľovať Rada KDH v septembri. “Potenciál pre kresťanskú demokratickú stranu na Slovensku je vysoký. Ak sa KDH nedostane do parlamentu, do dvoch hodín odstupujem,” dodal Hlina.

    Poslanec Národnej rady SR Igor Matovič (OĽaNO) na svojom profile na sociálnej sieti uviedol, že rešpektuje rozhodnutie KDH, že pôjde do volieb samostatne. Avšak vyčíta mu, že sa nechce dohodnúť na spoločnom postupe. “Považujem toto rozhodnutie za nezodpovedný hazard s budúcnosťou Slovenska,” uviedol Matovič. 

    - Reklama -