Čarnogurský: Brazílčania si to zaslúžili. Slovenský rytier o Riu a propagande USA

    0
    Ján Čarnogurský (Autor: SITA)

    V úvode svojho blogu sa expremiér Ján Čarnogurský poďakoval našim olympionikom a najmä medailistom. Ako zhodnotil, nezískali sme plánovaných šesť medailí, ale aj tak sme dobre obišli. Viac priestoru však venoval ruskej športovej olympijskej výprave. Podľa jeho názoru, ktorý vyjadril vo svojom blogu v denníku Postoj.sk, sa celá propagandistická mašinéria Západu točila práve okolo krajiny Vladimira Putina.

    „Obvinili ich zo štátneho organizovania podávania dopingu. Kľúčovú úlohu v obvinení zohrával ruský občan Grigorij Rodčenko,“ približuje Čarnogurský a pokračuje, že Rodčenko pred štyrmi rokmi pracoval v ruskom protidopingovom výbore. Začalo sa proti nemu trestné stíhanie za úplatkárstvo a Grigorij emigroval do USA. „Tam vypovedal, ako v Rusku tajná služba organizuje predkladanie čistých vzoriek krvi a moču športovcov, ktorí dopovali,” píše.

    Podľa Čarnogurského tvrdení sa týchto informácií Američania radi chytili a navrhli vylúčenie celej ruskej výpravy z olympiády. „Nemecký predseda Medzinárodného olympijského výboru to uhral na čiastočné vylúčenie, vylúčili ľahkých atlétov a, tuším, ťažkých atlétov,“ objasňuje rytier Rádu sv. Juraja a zamýšľa sa nad tým, ako sa ruskí športovci mohli pripravovať na olympiádu, keď do poslednej chvíle nevedeli, či sa na nej zúčastnia, alebo nie. Ako píše v závere svojho blogu, Rusi „ukázali celému svetu, že sú nielen silní, ale aj duševne pevní“ a to preto, lebo aj keď v zredukovanom počte, v medailovom hodnotení skončili na štvrtom mieste. Podľa jeho názoru však „americké vnášanie politiky do športu asi podkope olympijské hnutie ako celok. Vo svete sa už píše, že takýmto veľkolepým olympiádam je už možno koniec“, uzatvára.

    - Reklama -