Čaputová získala významné ocenenie

    0
    Zuzana Čaputová (Autor: TASR)

    “Bojovala za lepší život, za lepšie životné prostredie, a tým aj za zdravie. Húževnato, vytrvalo, s pokojom a istotou, že je na správnej ceste. Jej cesta dávno prekonala hranice Pezinka a dnes už aj hranice Slovenska. Je to správna cesta pre všetkých ľudí na celom svete,” vysvetlil nomináciu Čaputovej bývalý spolupracovník v boji proti pezinskej skládke Jaroslav Pavlovič.

    Okrem Čaputovej ochranári ocenili herca Mariána Geišberga, výtvarníka Fera Guldana, vedca a diplomata Ladislava Mika. Získali titul “zaslúžilý ochranár”. Porota udelila aj anticenu Kazisvet roka Hornonitrianskym baniam Prievidza a štátnym podnikom Lesy SR a Slovenský vodohospodársky podnik.

    Ocenenia spoločne udeľujú Základná organizácia Slovenského zväzu ochrancov prírody a krajiny č. 6  Bratislava, Spoločnosť pre trvalo udržateľný život v Slovenskej republike (STUŽ SR) a Slovenský ochranársky snem (S-O-S).

    Titul ambasádor životného prostredia doteraz získali Fero Guldan, Zuzana Homolová, Zuzana Kronerová, Juraj Nvota, Daniel Pastirčák, Rudo Sikora a Samo Smetana.

     

    - Reklama -