Čaputová: Je to lepšie, ako sme si mysleli

    0
    Zuzana Čaputová, právnička (VIA IURIS) (Autor: SITA)
    Pri výkone svojho mandátu sa bude uchádzať o dôveru aj tých, ktorých si pri voľbe nezískala. „Som šťastná z tohto výsledku, hoci viem, že zajtra bude veľa jeho interpretácií,“ konštatovala.
     
    „Teší ma, že sa víťazstvo sa udialo spôsobom, o ktorom sme pochybovali, že ešte bude fungovať. Že sa dá hovoriť pravda a že sa dá získať dôvera aj bez podpásových útokov, slušne,“ zhodnotila.
     
    Podľa nej už voľby do VÚC či komunálne voľby potvrdili, že Slovensko si pýta zmenu. Dúfa, že to potvrdia aj európske voľby a potom parlamentné.  „Budem šťastná, keď si dnes povieme, že je to lepšie, ako sme si mysleli. A že slušnosť nie je len intelektuálna téma,“ komentovala a dodala, že „slušnosť môže byť aj naša sila“. 
     
    „Máme čo naprávať a za čo sa postaviť,“ zdôraznila, „hľadajme, čo nás spája a povýšme spoluprácu nad osobné záujmy. Veľké veci, ako aj budovanie krajiny, sa dejú pomaly. Začnime od seba.“
     
    Zuzana Čaputová tiež v odpovediach na otázky novinárov odpovedala, že telefonát od Maroša Šefčoviča bol veľmi srdečný a poďakovala mu za kyticu.
     
    Sledujte predbežné výsledky volieb TU
     
     
     
     
    - Reklama -