Cameron: Ak sa Briti rozhodnú pre odchod z EÚ, vláda to bude musieť rešpektovať

    0
    Zľava: Nemecká kancelárka Angela Merkelová, bývalý britský premiér David Cameron a prezident Francúzska François Hollande (Autor: Facebook)

    Líder britských konzervatívcov však podľa agentúry Reuters zároveň poznamenal, že v prípade, keby sa mu podarilo uspieť s jeho plánovanými reformami ohľadne vzťahu Británie k Európskej únii, tak si nemyslí, že by odchod z EÚ bol správnym riešením.
    Britská verejnosť sa rozhodne. A my budeme musieť toto rozhodnutie počúvnuť,“ povedal Cameron v prestížnej šou Andrewa Marra na stanici BBC.

    Keby výsledkom referenda o členstve Británie malo byť jej vystúpenie z EÚ, potom budeme musieť urobiť všetko potrebné na to, aby sa (toto rozhodnutie) realizovalo, nechal sa počuť predseda britskej vlády.

    Po rokovaní s nemeckou spolkovou kancelárkou Angelou Merkelovou však Cameron tento týždeň vyjadril presvedčenie, že jeho požiadavke na zmeny v EÚ je všeobecne možné vyhovieť.
    Rokovania o reforme Európskej únie sa podľa jeho stredajších slov z bavorského Wildbad Kreuthu vyvíjajú dobre a on verí, že s úspechom možno vyriešiť aj záležitosti týkajúce sa konkurencieschopnosti a migrácie, ktoré Londýn okrem iných predostrel Bruselu na rokovací stôl.

    - Reklama -