Čakajú sa na nešťastie? Hlavná stanica v Bratislave je v dezolátnom stave a prichádzajúci ľudia sú v ohrození života

    0
    Hlavná stanica v Bratislave (Autor: SITA)

    Prístrešok, ktorý aspoň niekoľko desiatok metrov chráni ľudí idúcich na Hlavnú stanicu pred dažďom, poškodila tento rok silná letná búrka. Na drevenú konštrukciu spadol strom z blízkeho svahu a dolámal jej časť. Našťastie sa nikomu nič nestalo a ako píše portál čas.sk, kompetentní reagovali „pružne“. Trvalo 4 dni, kým dalo vedenie radnice popadané stromy a trosky odstrániť.

    Strach o život pri prechode na hlavnú železničnú stanicu zo zástavky SAV však pretrval. Dolámané stromy síce zmizli, ale drevená konštrukcia, ktorú poškodili, je stále na mieste. Denne prejde popod poškodený prístrešok množstvo ľudí, ale ani to nestačilo, aby sa mesto začalo zaujímať o to, čo ďalej s poškodenou strechou, ktorá už aj bez úderu živlov dosluhovala.

    „Existujúca konštrukcia prestrešenia chodníka má všetky znaky zanedbanej údržby. Vykazuje značné poškodenie spojov a nemá dostatočnú bezpečnosť z hľadiska mechanickej odolnosti,“ uviedol statik Daniel Bukov pre denník Nový Čas. Podľa odborníka by mal byť chodník okamžite uzatvorený a spomínaná konštrukcia odstránená.

    Mesto si dáva na čas

    Bratislavská mestská časť Staré Mesto sa však s opravami alebo búraním neponáhľa. Sanačné práce na objekte sa podľa hovorkyne Ivany Skokanovej začnú najskôr koncom septembra. Ľudia, ktorí chodia na bratislavskú Hlavnú stanicu pravidelne, sa však ani nečudujú a posmešne tvrdia, že samospráva pravdepodobne čaká, kým sa prístrešok zrúti sám od seba. Mesto sa bráni stanoviskom odborníka. „Mesto má statický posudok, podľa ktorého má drevený prístrešok životnosť ešte 12 rokov. Posudzujeme, aj z hľadiska nákladov, či pôjdeme cestou zbúrania alebo opravy,“ informovala Monika Voleková z magistrátu.

    - Reklama -