Čaká nás obrovské prekvapenie? Trump má blízko k víťazstvu

    0
    Prezidentské voľby v USA patria vo svete politiky medzi najsledovanejšie udalosti (Autor: Facebook, United States presidential election, 2016)

    Trump tak doposiaľ zvíťazil napríklad v týchto štátoch: Wisconsin, Kentucky, Indiana, Západná Virgínia, Mississippi, Tennessee, Oklahoma, Južná Karolína, Alabama, Wyoming, Južná Dakota, Severná Dakota, Nebraska, Kansas, Texas, Arkansas, Louisiana, Montana, Missouri, Ohio, Idaho, Severná Karolína, pričom získal 186 hlasov voliteľov. Je navyše veľmi pravdepodobné, že Trump získa aj Arizonu a Aljašku. 

    Demokratická prezidentská kandidátka Hillary Clintonová doposiaľ zas zvíťazila v štátoch Vermont, Illinois, Massachusetts, Rhode Island, New Jersey, Maryland, Delaware, New York, Connecticut, Nové Mexiko, Virgínia, Colorado, Kalifornia, Havaj a v hlavnom meste Washington, pričom získala 190 hlasov voliteľov. 

    Výsledok, zdá sa, závisí od zisku troch štátov: Michigan, New Hampshire a Pensylvánia, v ktorých sa stále hlasy spočítavajú. Výsledky sú tesné, pričom Trump vedie v Michigane aj v Pensylvánii. Trumpovi na víťazstvo spoločne s pravdepodobným ziskom Arizony a Aljašky stačí víťazstvo v akomkoľvek zo zmienených štátov.  

    K víťazstvu mu gratulujú už viacerí prominentní republikáni. Americké médiá sa už k Trumpovmu víťazstvu fakticky stavajú ako k hotovej veci.

    Autor: TASR, ste

    - Reklama -