Bývalý člen ochranky Usámu bin Ládina si v Nemecku žije ako prasa v žite. Nemeckí daňoví poplatníci neveria vlastným očiam

    0
    Usáma bin Ládin (Autor: ReproFoto: youtube)

    Štyridsaťdvaročný radikálny islamista Sami A. si žije v Nemecku aj napriek svojej temnej minulosti doslova ako v bavlnke. Rodenému Tunisanovi síce preukázali vinu a vie sa o ňom, že robil telesnú stráž pre Usámu bin Ládina, ale na zaobchádzanie nemeckých úradov sa nemôže sťažovať. Jemu a jeho manželke štát každý mesiac vypláca zo štedrého sociálneho systému takmer 1 200 eur. Navyše rodina podľa denníka Bild dostáva asi 600 eur na štyri deti.

    Ďalšie finančné bonusy úrady v Bochume taja, lebo podliehajú ochrane osobných údajov. Sami A. pritom Nemecku ničím neprispel a úrady ho naopak považujú za vážnu hrozbu. Do krajiny prišiel ako študent v roku 1997 z rodného Tuniska, ale namiesto štúdií sa dal k islamistom a v rokoch 1999 a 2000 odišiel do jedného z výcvikových táborov islamských radikálov v Afganistane, kde okrem iného pôsobil v ochranke bin Ládina.

    Neskôr sa vrátil späť do Nemecka a teraz si užíva bezprácny život. Jedinou jeho povinnosťou je sa denne hlásiť v mieste svojho bydliska, teda v spomínanom Bochume, na tamojšej polícii. Deportovať ho nie je možné. Nemecké súdy dospeli k záveru, že v rodnom Tunisku by s ním mohli zle zaobchádzať a vzhľadom na jeho previnenia by ho mohli mučiť. A tak sa Sami A. môže aj naďalej tešiť zo všetkých benefitov žiadateľa o azyl.

    „Ak budete zajtra ráno vstávať do práce, spomeňte si na Samiho A. Zrejme bude v tom čase ešte spať. Polícii sa totiž musí hlásiť len raz denne a nič iné robiť nemusí. Nemecký daňový poplatník jemu aj celej jeho rodine zaistí všetko potrebné. Muž, ktorý predstavuje hrozbu pre bezpečnosť nás všetkých, je financovaný z našich peňazí. Nikto neverí, že by sa na tom mohlo niečo zmeniť. Už len preto, že nesmie byť deportovaný,“ glosuje bizarnú situáciu redaktor denníka Bild Christian Stenzel.

    Nemeckým úradom nemožno uprieť snahu, ale od roku 2006 neboli schopné Samiho A. deportovať. Islamský radikál totiž po každom negatívnom rozhodnutí podáva nové a nové sťažnosti. Celý proces sa pretiahol na neuveriteľných dvanásť rokov a ešte stále nie je koniec. Bývalý bodyguard bin Ládina sa medzitým spokojne oženil a jeho štyri deti majú nemecké občianstvo. „Hanebne a drzo zneužíva náš azylový zákon. My ho musíme platiť, pretože ho nie sme schopní deportovať,“ hnevá sa Eckhardt Rehberg z CDU.

    - Reklama -