Bývalý Trumpov sluha vyzýval na Facebooku zavraždiť Obamu

    0
    Donald Trump (Autor: SITA)

    Iba v stredu zverejnil 84-ročný Senecal na svojom profile prístupnom len pre priateľov komentár, že armáda mala Obamu zastreliť už počas jeho prvého funkčného obdobia ako “nepriateľského agenta”. “Donald J. Trump teraz prichádza skoncovať s korupciou vo vláde!” dodal.

    V apríli 2015 Senecal zasa napísal, že Obamu treba “obesiť za zradu”.

    O mesiac neskôr chcel Seneca “pomôcť zbaviť Ameriku vyvrheľov v jej vláde”. Obamu preto treba vytiahnuť z jeho “Bielej mešity” a obesiť.

    V iných príspevkoch vyzýval podľa agentúry BNO News obesiť bývalú ministerku zahraničných vecí Hillary Clintonovú za kauzu útoku na americký konzulát v líbyjskom meste Benghází alebo na zničenie mesta Ferguson, ktorým otriasli nepokoje po zastrelení neozbrojeného černošského tínedžera.

    Senecal pravosť svojich komentárov potvrdil a vo vysielaní NBC News tiež povedal, že moslimovia prichádzajúci do Spojených štátov “by mal byť zastrelení na brehu”.

    Senecal bol Trumpovým sluhom 17 rokov. Od roku 2009 začal pôsobiť ako “historik” v bývalom letnom sídle Mar-a-Lago v Palm Beach na Floride, ktoré vlastní Trump.

    Hovorkyňa Trumpovej kampane Hope Hicksová vo vyhlásení uviedla, že Senecal tam už roky nepracuje a zároveň sa dištancovala od jeho “hrozných výrokov” na adresu Obamu a jeho rodiny.

    Sám Senecal časopisu Mother Jones povedal, že v Mar-a-Lag, kde žije od 50. rokov, robí sprievodcu.

    - Reklama -