Bývalému predsedovi KDH sa stále dobre darí. Európska komisia mu predĺži mandát ako vyslancovi EÚ

    0
    Ján Figeľ, bývalý predseda KDH (Autor: SITA)

    Pripomenula, že od svojho vymenovania v máji 2016 navštívil Figeľ viacero mimoeurópskych krajín vrátane Iraku, Jordánska, Sudánu a Spojených arabských emirátov a zúčastnil sa na mnohých medzinárodných podujatiach a procesoch spojených s podporou náboženskej slobody.

    Veľmi aktívne sa zapojil do dialógu so zástupcami vlád a občianskej spoločnosti vrátane náboženských a mimovládnych aktérov.

    “Sloboda svedomia, náboženstva a presvedčenia je prejavom úcty k dôstojnosti každého človeka. Dnes je však odopieraná alebo obmedzovaná v živote až troch štvrtín svetovej populácie. Prenasledovaných ľudí pribúda a potrebujú podporu zo strany slobodných krajín. Občania, no hlavne verejní činitelia EÚ a Slovenska môžu svojím konaním ovplyvniť vývoj vo svete i osudy prenasledovaných ľudí. Je to aj naša zodpovednosť,” uviedol Figeľ.

    Ján Figeľ bude ako osobitný vyslanec EÚ pre podporu náboženskej slobody vo svete aj naďalej vystupovať ako osobitný poradca komisára pre medzinárodnú spoluprácu a rozvoj Nevena Mimicu s cieľom podporovať väčšiu informovanosť o slobode náboženského vyznania v rámci programu rozvojovej spolupráce.

    - Reklama -