Burkiny, vypadnite? Kauza „ponížených“ moslimiek má dohru. Vraj sú to klamárky a všetko si vymysleli

    0
    Kúpalisko - ilustračné foto (Autor: SITA)

    Britské moslimky Maryya Deanová a jej švagriná sa tento týždeň s médiami ochotne podelili o svoje údajne traumatizujúce skúsenosti z pobytu v portugalskom letovisku Albufeira. V jednom z tamojších hotelov boli podľa svojich slov nútené opustiť bazén, lebo mali oblečené burkiny. Obe ženy podľa interpretácie denníka Daily Mail vypovedali, že s nimi zamestnanec daného hotela zaobchádzal veľmi pohŕdavo a spôsobil im ťažkú traumu.

    „Zamestnanec hotela k nám prišiel a vyzval nás, aby sme si namiesto burkín obliekli bikiny. Argumentoval, že burkiny nie sú v Portugalsku akceptované, pretože deformujú tamojšie zvyklosti a kultúru. Nakoniec nás spoločne s deťmi z bazéna vykázal. Mali sme pocit, že kráčame po uličke hanby. Ostatní turisti sa na nás pozerali, ako keby sme spáchali nejaký ťažký zločin. Bol to pre nás skutočne veľmi nepríjemný zážitok,“ uviedla Deanová.

    Príbeh dvoch „ponížených“ britských moslimiek však má svoje pokračovanie. Daily Mail kauzu ďalej sleduje a prináša vyjadrenie samotného majiteľa hotela, pri bazéne ktorého sa mal incident odohrať. Eliderico Viegas v rozhovore pre denník Jornal de Noticias tvrdenia moslimiek z Chessingtonu spochybňuje a naznačuje, že si všetko vymysleli, aby získali finančnú kompenzáciu. Podľa jeho skúsenosti to vraj robia britskí turisti často.

    „Nezaznamenal som navyše v tomto smere žiadne sťažnosti. O ničom nevie dokonca ani tunajšia polícia. Náš hotel je, samozrejme, otvorený všetkým kultúram. Musím, bohužiaľ, poznamenať, že britskí turisti sú známi ako notorickí sťažovatelia, ktorí chcú týmto spôsobom získať finančné odškodnenie. Stačí si spomenúť na nedávne údajné otravy z jedla, ktoré po zapojení britskej vlády vyústili do súdneho sporu,“ uviedol hotelier pre portugalský denník.

    Za dôkaz, že si britské moslimky všetko vymysleli, považuje Eliderico Viegas aj skutočnosť, že názov jeho hotela britské médiá konkrétne neuvádzali. „Všetky správy v médiách sa objavili po tom, ako britská rodina hotel opustila. Nikde som však nevidel, že by niektorý z tých článkov spomínal aj meno nášho hotela. Z logiky veci pritom vyplýva, že by sa sťažovali a chceli uviesť miesto, kde sa im to všetko stalo,“ uzavrel majiteľ hotela.

    - Reklama -