Bulharsko potvrdilo, že v Nemecku zadržali podozrivého z vraždy novinárky. Polícii je známy

    0
    Bulharská zástava (Autor: SITA)

    O zadržaní podozrivej osoby v Nemecku informovali ešte v utorok večer bulharské médiá. Podľa ich údajov však malo ísť o muža vo veku 28-30 rokov, ktorý v nedeľu odcestoval z Bulharska a v jeho byte sa našiel Marinovovej mobilný telefón.

    Minister Marinov v stredu vyhlásil, že zadržaný muž je polícii známy. Presné miesto jeho zadržania v Nemecku podľa DPA nespomenul.

    Agentúra AP medzitým priniesla vyhlásenie bulharského generálneho prokurátora Sotira Cacarova, ktorý uviedol, zadržaným je bulharský občan Severin Krasimirov. Ďalšie podrobnosti neprezradil, ako však dodal predtým Marinov, vyšetrovatelia našli na oblečení a tele zavraždenej stopy DNA ako fyzický dôkaz.

    Podľa Marinova má Krasimirov záznam v registri trestov pre krádež kovového odpadu. Minister tiež uviedol, že vyšetrovatelia vypočuli Marinovovej rodinných príslušníkov a priateľov, pričom nenašli “zjavné prepojenie” zločinu s jej prácou.

    Už v utorok bulharské orgány informovali o prvom zadržanom v súvislosti s týmto znásilnením a vraždou. Išlo o rumunského občana, ktorého v Ruse nakrátko zaistili a vypočuli, avšak oficiálne ho neoznačili za podozrivého a následne prepustili. Podľa agentúry DPA išlo o bezdomovca, u ktorého sa nepreukázala žiadna spojitosť s vraždou ani s iným protizákonným konaním.

    Mŕtve telo novinárky Marinovovej (30) sa našlo minulú sobotu na nábreží Dunaja v severobulharskom meste Ruse, kde pracovala pre regionálnu televíznu stanicu TVN. Pred smrťou bola znásilnená a surovo zbitá. Smrť nastala zrejme v dôsledku úderov do hlavy a uškrtenia.

    Marinovová koncom septembra moderovala politickú tolkšou, ktorá sa venovala podozreniam zo zneužívania eurofondov vplyvnými bulharskými podnikateľmi a politikmi.

    - Reklama -