Bulharsko posilní kontroly na trasách využívaných pašerákmi migrantov

    0
    Samozvaný bulharský domobranca Dinko Valev. (Autor: Facebook: Dinko Valev)

    Povedal, že kontrolné stanoviská zriadia aj na vedľajších cestách a chodníkoch často využívaných pašerákmi ľudí, informovala tlačová agentúra DPA.

    Prevádzači vodia migrantov zvyčajne cez Turecko s cieľom dostať ich do Srbska a ďalej do bohatších krajín Európskej únie. Nové bulharské kontroly, ktoré majú túto trasu narušiť, budú najskôr zavedené v oblasti Burgasu, povedal Terzijski.

    Keď vlani kulminovala migračná kríza, väčšina ľudí cestovala z Turecka do Grécka a potom do Macedónska a Srbska, vyhýbajúc sa Bulharsku. Keď však krajiny na tejto trase uzavreli v marci tohto roku svoje hranice pred migrantmi, čoraz viac z nich začalo využívať ako vstupnú bránu do Európy hranicu medzi Tureckom a Bulharskom. Migranti sa pokúšajú prekročiť bulharské hranice tak, aby sa vyhli oficiálnej registrácii v Bulharsku.

    Bulharský generál Konstantin Popov okrem toho uviedol, že armáda je pripravená vyslať do pohraničnej oblasti viac vojakov, aby pomohla s narastajúcim tlakom migrantov. Oznámil to server novinite.com.

    - Reklama -