Bugárovci plánujú masívnu privatizáciu štátneho majetku

    0
    Béla Bugár, predseda strany Most - Híd (Autor: Jozef Hübel)

    V programovom dokumente strany Most-Híd s názvom Občianska vízia sa pojem privatizácia štátnych podnikov spomína pomerne často. Informuje o tom portál glob.sk.

    Strana Bélu Bugára by po nadchádzajúcich voľbách chcela preskúmať možnosti zvyšného predaja podielov štátu vo všetkých podnikoch, okrem štyroch prirodzených monopolov. Ide o Slovenskú elektrizačnú prenosovú sústavu, železničné trate, Eustream a Transpetrol. Plány bugárovcov na privatizáciu štátnych podnikov by sa mali dotknúť napríklad Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), ktorý získala späť do vlastníctva štátu vláda Roberta Fica pred dvomi rokmi.

    Priama privatizácia by sa podľa predstáv  Mosta-Híd mala dotknúť aj železničnej prepravy.   „Bugárova strana by chcela sprivatizovať tak osobného prepravcu Železničná spoločnosť Slovenskej republiky, ako aj nákladného železničného prepravcu ŽSSK – Cargo,“ uvádza portál glob.sk. Príjmy z privatizácie by strana chcela použiť na posilnenie druhého dôchodkového piliera a tiež na zníženie verejného dlhu.

    - Reklama -