Bugárovci a ich odpočet prvého roka vo vláde: Chválili seba samých

    0
    Lídri koaličných strán Andrej Danko, Robert Fico, Béla Bugár (Autor: TASR)

    V rámci prvého piliera spomína prijatie protischránkového zákona, zmeny vo výberových konaniach na sudcov, zavedenie elektronického platobného rozkazu, novelu exekučného poriadku či postihovanie extrémizmu.

    Druhý pilier splnených priorít tvoria akčné plány pre menej rozvinuté regióny, výstavba R7, urýchlenie výstavby diaľnic a rýchlostných ciest či pomoc pre živnostníkov. Do tretieho piliera Most-Híd zahrnul záchranu málotriedok, oživenie rómskych občianskych hliadok, pripravovaný Fond na podporu kultúry menšín či predložené zákony týkajúce sa používania menšinových jazykov na súdoch.

    Líder Mosta-Híd Béla Bugár nedávno vyhlásil, že rozhodnutie jeho strany ísť do vládnej koalície so Smerom-SD a SNS bol správny krok. “Som presvedčený, že to bol jediný možný krok pre dosiahnutie stability a možnosti napredovania pre celú krajinu. Určitým spôsobom sme robili 'obetu' v prospech Slovenska,” povedal Bugár s tým, že ďalšou možnosťou boli už len predčasné voľby, čo by pre Slovensko nebolo dobré.

    Byť v opozícii je dnes podľa neho veľmi jednoduché. Ako tvrdí, opozičným predstaviteľom stačí, že všetkých obviňujú a vynášajú súdy bez dôkazov. S politikou súčasnej opozície preto Most-Híd nesúhlasí. Bugár zdôraznil, že pre jeho stranu je podstatné prinášať riešenia pre právny štát, rozvoj regiónov a ochranu práv menšín.

    - Reklama -