Bugár ohlasuje novú éru. Koniec štvorkoalície je na spadnutie. Brecelyho chcú odstaviť aj z ministerstva

    0
    Béla Bugár, predseda strany Most-Híd (Autor: Most-Híd)

    Most-Híd si bude nárokovať ministerstvo dopravy. Bugár už vie, kým by Romana Brecelyho nahradil. Na dnešnej tlačovej konferencii to však nepovedal. Na otázku, či by ministrom mohol byť štátny tajomník rezortu dopravy Árpád Érsek, odpovedal, že o tom ešte nehovorili. “Musí to byť človek, ktorý ovláda to ministerstvo, ale rozhoduje o tom republiková rada. Ja už viem, koho by som navrhol,” uviedol Bugár.

    Zároveň zdôraznil, že o zmenách v koalícii a vláde rozhoduje koaličná rada. “Bude treba rokovať na koaličnej rade, akým spôsobom dôjde k usporiadaniu. Predpokladám, že štvorkoalícia sa zmení na trojkoalíciu, ale o tom rozhoduje koaličná rada,” povedal Bugár.

    O nomináciách na ministra, prípadne štátnych tajomníkov má rozhodnúť Republiková rada Mosta-Híd v sobotu 20. augusta. “O ďalších veciach, ako aj personálnych, vás budeme informovať vtedy, keď to budeme mať dorokované,” povedal Bugár.

    O prijatí Andreja Hrnčiara, Martina Fedora, Kataríny Cséfalvayovej, Igora Janckulíka a Eduarda Adamčíka rozhodlo republikové predsedníctvo aj poslanci Mosta-Híd. “Od tejto chvíle začíname pracovať v klube Most-Híd,” poznamenal Hrnčiar.

    Bugár potvrdil dnešné stretnutie s premiérom Robertom Ficom (Smer-SD). Informoval ho o postupnosti v strane, pokiaľ ide o spomínané zmeny. “Informoval som aj o tom, že máme predsedníctvo, že padne rozhodnutie a po ňom zavolám pánovi premiérovi aj predsedovi národnej rady,” poznamenal s tým, že o konaní koaličnej rady rozhodne premiér Fico.

    Pätica poslancov oznámila odchod zo Siete v utorok 16. augusta. Dôvodom bola ich dlhodobá nespokojnosť s fungovaním strany. Sieť má v parlamente už len dvoch poslancov Radoslava Procházku a Alenu Bašistovú. Most-Híd disponuje po novom 15 hlasmi, rovnako ako jeho koaličný partner SNS. Počty hlasov sa však nateraz nezmenili, koalícia ich má 81. Na to, aby vláda mala v pléne väčšinu, potrebuje aspoň 76 poslancov.

    - Reklama -