Bugár o Jankovskej: Strana súhlasí s Čaputovou

    0
    Béla Bugár (Autor: TASR)

    “Ona sama, keď sa rozhodne, odíde,” skonštatoval Bugár. V tejto súvislosti podľa jeho slov strana súhlasí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou, verí polícii a orgánom činným v trestnom konaní.

    “Ak sa dokáže, že si písala napríklad s Marianom K., náš minister ju navrhne odvolať na vláde. Bolo by lepšie, keby sama odstúpila,” uzavrel Bugár.

    Podpredseda Národnej rady (NR) SR Andrej Hrnčiar (Most-Híd) skonštatoval, že Jankovská najlepšie vie, s kým a čo si písala.

    “V prvom rade by ona sama mala zvážiť svoje zotrvanie v tejto funkcii,” dodal. Jej odvolanie podľa Hrnčiara nie je záležitosťou vlády, ale strany Smer-SD, ktorá ju do funkcie štátnej tajomníčky nominovala.

    Mariana Kočnera považuje Hrnčiar za “toxickú” osobu.

    “Keď si s ním písali politici alebo vysokí štátni funkcionári, nie je to dobrý signál. Každý, kto si s ním písal, by mal vedieť, o čom si s ním písal,” skonštatoval s tým, že zatiaľ nie je známa celá komunikácia a treba nechať vyšetrovateľov konať.

    Národná kriminálna agentúra (NAKA) vykonala minulý týždeň u Jankovskej zaisťovacie úkony, štátna tajomníčka jej odovzdala mobilný telefón.

    Viaceré opozičné strany trvajú na odchode Jankovskej z funkcie pre jej väzby s Marianom Kočnerom. Aj podľa prezidentky SR Zuzany Čaputovej je zotrvanie Jankovskej vo funkcii neobhájiteľné.

    Jankovská komunikáciu s Marianom Kočnerom poprela.

    Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) vo svojom pondelkovom vyhlásení zopakoval, že pokiaľ sa potvrdia podozrenia týkajúce sa Jankovskej, bude rázne konať.

    Nechce vynášať súdy na základe novinových článkov ani zasahovať do vyšetrovania.

    Minister spravodlivosti Gábor Gál okamžite po potvrdení väzieb na Mariana Kočnera podá návrh na jej odvolanie. V prípade, ak by strana Smer-SD, ktorá ju do funkcie nominovala, trvala na jej zotrvaní v pozícii, zváži Gál demisiu.

     

    - Reklama -