Bugár hovorí o troch scenároch na ukončenie vládnej krízy

    0
    Béla Bugár (Autor: TASR)

    „Nešpekulujme, ešte sme nerokovali so Smerom. My máme tri možnosti, ktoré navrhneme partnerom, a uvidíme, ako budú reagovať,“ vyhlásil Bugár do telefónu. Osobnému stretnutiu s novinármi sa na letisku aj vo svojom bydlisku podľa portálu Aktuality.sk vyhol.

    „Raz za 28 rokov sme sa s manželkou vybrali za veľkú mláku, ak to takto môžem povedať, no a nakoniec som to musel skrátiť o dva dni,“ vyhlásil o svojej dovolenke uprostred vládnej krízy.

    Na rozdiel od SNS sa už pred týždňom Most-Híd jednoznačne vyjadril, že je proti zotrvaniu Roberta Kaliňáka na poste ministra vnútra. O jeho odchod však priamo nežiada.

    Minister vnútra Robert Kaliňák by mal podľa bugárovcov odstúpiť, ale pre upokojenie situácie v prvom rade musí konať Smer-SD. Kaliňák potom povedal, že Most dostane na svoju požiadavku jasnú odpoveď.

    Neskôr pritvrdila ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská, ktorá vyhlásila, že slová Kaliňáka ju už nezaujímajú.

    Predseda Mosta nepovedal, či budú požadovať, aby bol novým ministrom vnútra niekto nezávislý. Bugára na včerajšom protestnom zhromaždení v Bratislave spomenul bývalý arcibiskup Róbert Bezák. Predsedu Mosta nabádal, aby sa zamyslel. „Nemusí ma vyzývať, poznám hranice, čo vybrať ako najlepšiu alternatívu,“ reagoval podľa Aktualít Bugár.

    Rokovanie koaličných lídrov by sa podľa portálu mohlo uskutočniť ešte dnes večer.

    - Reklama -