Budúci rok si niektorí dôchodcovia polepšia a nepôjde len o drobné. Vieme, či sa to týka aj vašej penzie

    0
    Peniaze, ilustračné foto (Autor: SITA/AP)

    Dôchodky sa budú zvyšovať tým dôchodcom, ktorí išli do penzie pred 1. januárom 2004. Zmeny sa majú dotknúť priznaných dôchodkov do konca roka 2003, ktoré sú nižšie ako tie, ktoré boli penzistom priznané pri rovnakých zárobkoch a rovnako odpracovaných rokoch podľa nového zákona platného od 1. januára 2004.

    Dôchodky sa budú prepočítavať individuálne. Príjmy dotknutých osôb by sa mali zvýšiť v roku 2018 v priemere o približne 45 eur a v rokoch 2019 a 2020 v priemere o približne 46 eur.

    Sériou opatrení chce štát motivovať súkromných investorov, aby stavali nájomné byty. Niektoré z nich obsahuje návrh novely zákona o Štátnom fonde rozvoja bývania (ŠFRB) z dielne Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR, ktorý je dnes rovnako na programe rokovania kabinetu.

    Štát prostredníctvom ŠFRB dlhodobo podporuje financovanie priorít bytovej politiky pri rozširovaní a zveľaďovaní bytového fondu. V súčasnosti jeho podpora smeruje predovšetkým do obstarávania nájomných bytov a obnovy bytových budov.

    Využívanie pokročilých biopalív v motorových palivách sa má urýchliť. Vyplýva to návrhu novely zákona o podpore obnoviteľných zdrojov energie a vysoko účinnej kombinovanej výroby elektriny a tepla z dielne Ministerstva hospodárstva (MH) SR, o ktorom majú tiež diskutovať ministri. 

    - Reklama -