Budeme podriadení moslimom. Je to riadená invázia, ide o našu kultúru a Západu nič nedlhujeme, povedal vedec

    0
    Etnológ, antropológ a indián Mnislav Atapana Zelený (Autor: ReproFoto: ČT24)

    Multikultúrnu spoločnosť nepovažuje Zelený za prirodzenú, lebo je to vraj miešanie jabĺk s hruškami. „Človek má v génoch tisíce rokov historického vývoja, kultúra sa nejakým spôsobom vyvíja,“ upozornil s tým, že každý sme skrátka iný a je iluzórne domnievať sa, že kultúry sa jednoducho dajú unifikovať. „To nie je možné, aby sme zaviedli kurzy pre islam, ako sa správať k ženám, s tým, že absolvujú kurz, dostanú známku, že sa naučili, ako sa majú správať k ženám. To sa skrátka nedá,“ doplnil.

    V súvislosti s migráciou do Európy Zelený poukazuje na to, že drobné skupiny utečencov či jednotlivci, ktorí sa rozptýlia, pre nás nepredstavujú nebezpečenstvo, lebo sa ľahšie prispôsobia našej kultúre. Pokiaľ ich však príde viac, budú mať tendenciu zoskupovať sa do väčších celkov, ktoré si budú zachovávať svoje zvyky. „Je to otázka množstva. Drobné skupiny utečencov sú pre nás očistou krvi, ale ak ich prídu milióny, ide o existenciu našej kultúry,“ domnieva sa.

    Antropológ tiež poukazuje na to, že v minulosti sa veľa spoločností ocitlo na vrchole, aby vzápätí prišiel ich pád. Aj my sme vraj v súčasnosti na vrchole a aj nám hrozí pád, čo Zelený odôvodňuje tým, že dochádza k zneužívaniu hodnôt, ktoré máme, ako sú ľudské práva a demokracia. My ich vraj dodržiavame, zato bandy kriminálnikov, darebákov, podvodníkov a tiež utečencov ich zneužívajú. „Zneužívajú naše zákony vo svoj prospech a náš neprospech,“ hovorí Zelený s tým, že vďaka zákonom, ktoré sme si vymysleli, sa sami pochováme.

    Našim vodcom etnológ vytýka politickú korektnosť, ktorú podľa svojich slov nenávidí, lebo korektnosť vraj zahaľuje realitu. Zelený v tejto súvislosti podotýka, že jemu na rozdiel od politikov nejde o hlasy voličov, a tak si môže dovoliť byť úprimný. A preto hovorí, že stredná Európa nemá žiadnu povinnosť byť solidárna so Západom, lebo ten nás vraj vždy nechal napospas osudu. Túto tézu okrem iného podopiera odkazom na „Mníchov“, kde nás vraj Západ zapredal Hitlerovi, či „Jaltu“, kde nás zase predhodil Stalinovi.

    Celý rozhovor si môžete pozrieť TU.

    Korene celého problému s utečeneckou krízou majú podľa Zeleného svoj pôvod v koloniálnom delení sveta, ku ktorému došlo pred 500 rokmi. Veľmoci si vtedy rozdelili svet a z kolónií ťažili. „A prečo by sme mali za nich ťahať horúce gaštany z ohňa, keď oni si to zapríčinili? Oni zbohatli na tých krajinách. Teraz sa karta obracia, dejiny sa točia, tak teraz zase budeme podriadení my moslimom,“ načrtol Zelený nelichotivú budúcnosť Európy. Samotný prílev moslimov do Európy považuje antropológ za riadenú inváziu.

    Zelený v rozhovore pre DVTV uviedol, že Islamský štát je pre Západ požehnaním. Prečo? Pretože veľmoci vraj získali strelnicu, kde sa môžu zbaviť zásob munície, a tak vyčistiť stôl zbrojárskemu priemyslu, aby mohol vyrábať strelivo nanovo. Západ preto nechce tento bezpečnostný problém poriadne vyriešiť. „Im vyhovuje aj to, že sa k nám tlačia utečenci. Mám dojem, že im to vôbec neprekáža,“ dodáva.

    autor: luš

    - Reklama -