Bude potratová politika na Slovensku prísnejšia? Chce to Vašečka aj Kotlebovci

    0
    Poslanec NR SR Richard Vašečka (Autor: TASR)

    Kotlebovci hovoria o zákaze svojvoľných a neodôvodnených umelých prerušeniach tehotenstva. V návrhu ale zavádzajú tri odôvodnené výnimky, pri ktorých by bolo možné umelé prerušenia tehotenstva aj naďalej vykonávať. Vašečka uvádza, že chce najmä zrušiť legálnosť bezdôvodných potratov, resp. potratov bez vážnych dôvodov. Aj jeho návrh má umožniť výnimky. Tie sa majú týkať ochrany života a zdravia matky, tehotenstva ako následku trestného činu a tiež ťažkého poškodenia dieťaťa, vrátane poškodenia nezlučiteľného so životom, ktoré zahŕňa tak genetické, ako aj iné formy ťažkého poškodenia.

    Poslanci sa do lavíc vrátia v stredu (6. februára 2018 – poz. red.) kedy ich čakajú ďalšie návrhy vrátane otázky zbavenia mandátu lídra OĽaNO Igora Matoviča za to, že v rozpore so zákonom o konflikte záujmov opakovane nepozastavil svoju živnosť. Aby Matovič o mandát prišiel, muselo by za to hlasovať aspoň 90 poslancov.

    V stredu poslanci hlasovať nebudú, keďže sa tak dohodli. Nerozhodnú teda ani o kandidátoch na ústavných sudcov. Voľbu opäť preložili, diskusia k nej príde na rad vo štvrtok popoludní. Následne má plénum voliť.

    - Reklama -