Brutálny útok na moslimky v Prahe. Žena si ich fotila, nadávala im a jednu z nich zbila. Všetko pred očami detí, zatiaľ čo sa ľudia len prizerali

    0
    Útok na moslimky na pražskom kúpalisku Divoká Šárka (Autor: Facebook/Proti projevům nenávisti)
    Dve ženy v hidžáboch, teda moslimských závojoch, sa so skupinkou trinástich detí vydali v stredu 19. júla na kúpalisko Divoká Šárka na okraji Prahy a ešte cestou si ich začala fotiť iná žena, ktorá im následne vulgárne nadávala. Všetko vyústilo do napadnutia. Prípad rieši polícia ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. V prípade dokázania viny hrozí útočníčke pokuta vo výške 20-tisíc českých korún, čo je približne 770 eur. 
     
    „Nejaká žena si nás začala fotiť. Potom, čo bola po česky a slušne požiadaná, nech prestane, že si neželáme, aby nás fotila, nieto ešte deti, začala nám sprosto nadávať. Že sme bubáci a nech ťaháme do p*dele a nech sa neopovážime ísť na kúpalisko. Potom mojej kamarátke dala päsťou a kopla do nej,“ cituje jednu z napadnutých žien česká facebooková stránka Proti projevům nenávisti. 
     
    Na všetko sa prizerala nielen skupinka detí rôzneho veku, ktoré boli v sprievode žien moslimskej viery, ale údajne aj okoloidúci, a nikto proti agresívnemu útoku vraj nezasiahol. Ako prvý informoval o incidente český bulvárny denník Blesk na svojom webe
     
    Útočníčka, ktorej sa nepozdávala prítomnosť zahalených žien na pražskom kúpalisku, chcela z miesta činu údajne utiecť a ženy ju preto zadržali, až kým neprišla polícia, čo trvalo približne štvrťhodinu. Správu priniesli viaceré české portály a denníky. 
     
     
    - Reklama -