Bruselom otriasli dva výbuchy. Zasahujú špeciálne zložky, na mieste sú aj armádni pyrotechnici

    0
    Belgické špeciálne policajné jednotky (Autor: SITA)

    Televízia RTBF informovala, že na začiatku zásahu bolo z oblasti, kde sa odohráva policajná operácia, počuť dva výbuchy a podľa očitých svedkov aj výstrely. Denník La Dernieure Heure (DH) informoval, že od domu, kde špeciálne zložky zasahujú, policajti vliekli bezvládne telo do pristaveného vozidla. 

    Polícia oblasť úplne uzavrela a odklonila odtiaľ automobilovú aj verejnú dopravu. Na mieste sú aj armádni pyrotechnici. Podľa očitých svedkov majú i robot na likvidáciu výbušnín. 

    Podľa webovej stránky denníka DH, odvolávajúceho sa na francúzske zdroje, dnešná protiteroristická operácia v Schaerbeeku súvisí s odhalením plánov na spáchanie atentátu vo Francúzsku. 

    Podľa vyhlásenia francúzskeho ministra vnútra Bernarda Cazeneuva z noci nadnes bol odhalený útok už v pokročilom štádiu plánovania. V súvislosti s podozrením z jeho prípravy zadržali jedného podozrivého. Ten bol podľa nemenovaných policajných zdrojov napojený na predpokladaného vodcu teroristickej siete stojacej za atentátmi v Paríži z novembra minulého roku Abdelhamida Abaaouda. 

    - Reklama -