Brusel zlyhal, chaos treba nahradiť poriadkom, vyhlásilo maďarské ministerstvo zahraničia

    0
    Maďarský minister zahraničia Péter Szijjártó (Autor: SITA)

    Vo vyhlásení k udalostiam uplynulých dní rezort zdôraznil, že maďarská vláda ustrážila maďarské štátne hranice a v Maďarsku sanevytvorili “no-go zóny”, pričom hraničné zábrany, posilnené hliadky v prihraničí a sprísnené právne normy slúžia na zaistenie bezpečnosti maďarských občanov.  “Každému je jasné, že doterajšia prisťahovalecká politika Bruselu totálne zlyhala – je potrebné urobiť okamžité zmeny. Chaos treba nahradiť poriadkom a strach pocitom bezpečia,” píše sa v dokumente.

    Rodina 15-ročného mladíka maďarského pôvodu, ktorý je jednou z obetí piatkovej mníchovskej streľby a desať rokov žil v Nemecku, podľa ministerstva zahraničných vecí avizovala, že ho chcú pochovať v Maďarsku. Šéf diplomacie Péter Szijjártó rozhodol, že jeho rezort poskytne rodine finančnú pomoc na prevoz zosnulého.

    “Zo štyroch prípadov útokov v Nemecku je pri dvoch zrejmé – prípadne sa dá predpokladať -, že išlo o útok moslimských prisťahovalcov, pričom v ďalších dvoch prípadoch išlo o vraždy spáchané prisťahovalcami, ktorí mali problémy s integráciou do nemeckej spoločnosti. To všetko utvrdzuje maďarskú vládu v jej doterajších postojoch, podľa ktorých treba ochrániť európske hranice, teror a násilie udržať mimo kontinentu a ilegálne prisťahovalectvo zastaviť,” píše sa v závere vyhlásenia maďarského ministerstva zahraničných vecí.

    - Reklama -